مقالات سئو

آموزش یوآست سئو وردپرس (Yoast seo) برای بهبود سئو سایت 2021

آموزش یوآست سئو نیاز خیلی از سئوکارانی که با cms وردپرس کار می کنند و افزونه yoast seo را نصب کرده اند راحت تر می کند .در این مقاله همراه ما باشید تا به صورت کامل آموزش کار با این افزونه را یاد بگیرید .

یوآست سئو چیست ؟

Yoast seo یک افزونه وردپرسی هست که برای راحت تر کردن مقوله سئو برای مقالات بر روی مدیریت محتوای وردپرس نصب می شود و اختیارات زیادی را در اختیار شما قرار می دهد.

نحوه نصب افزونه یوآست سئو

برای نصب این افزونه مانند همه افزونه های وردپرسی کافی است که به بخش افزونه ها در پنل مدیریت وردپرس وارد شوید و از قسمت بارگذاری افزونه جدید فایل این افزونه را نصب کنید . همچنین می توانید از مخزن خود وردپرس هم استفاده کنید ، کافی است که در قسمت جستجو نام این افزونه را سرچ کنید و اقدام به نصب کنید .

مخزن وردپرس نصب yoast seo

این افزونه در دو نسخه رایگان و پولی ارائه می شود که ما در این مقاله به صورت کامل آموزش یوآست سئو را برای شما عزیزان توضیح می دهیم .

برای استفاده از همه امکانات این افزونه مانند ریدایرکت کردن صفحاتی که نیاز هست می توانید از افزونه پولی آن استفاده کنید ، همیشه یادتان باشد که از سایت های معتبر اقدام به خریداری این افزونه کنید .

نحوه کار با امکانات این افزونه

در ادامه آموزش یوآست سئو می رسیم به قسمت استفاده از امکانات این افزونه . در همین ابتدا به این مورد اشاره کنم که بعد از نصب این افزونه یک سری امکانات را به صورت خودکار برای شما ایجاد می کند .مانند درست کردن نقشه سایت (sitemap) و همچنین فایل robots.txt که شما را از درست کردن دستی این فایل ها بی نیاز می کند .

همونطور که می دونید داشتن این دو فایل در چک لیست سئو سایت برای سئو سایت مورد نیاز است به همین خاطر ما باید طبق یک چک لیست باید اقدام به سئو کردن وب سایت بپردازیم و افزونه یوآست سئو خیلی به ما در داشتن این موارد کمک می کند .

سئو کردن مقاله با یوآست

خب می رسیم به مهم ترین قسمت آموزش یوآست سئو که پرکاربردترین بخش این افزونه را شامل می شود و آن هم سئو کردن مقاله با استفاده از این افزونه است .اساس سئو سایت را مقاله سئو شده تشکیل می دهد .

وقتی وارد افزودن نوشته در پنل مدیریت وردپرس بشوید در قسمت پایین بدنه نوشته تصویری مانند شکل زیر را می بینید که مربوط به آنالیز کردن سئو و خوانایی توسط افزونه یوآست هست .

آنالیز سئو یوآست

آنالیز بخش خوانایی در این بخش این افزونه به صورت خودکار مشکلات شما در زمینه خوانایی مقاله را بررسی می کند و اگر شما از پاراگراف های طولانی و یا یک متن طولانی بدون عنوان بندی استفاده کرده باشید هشدار و یا اخطار می دهد .

در حالت کلی چه برای سئو و چه برای خوانایی این افزونه دارای سه وضعیت خوب ، تایید و نیاز به بهبود دارد . اگر خوانایی و یا سئو مقاله شما طبق استاندارد باشد چراغ این افزونه سبز می شود و به پیغام خوب را به شما نشان می دهد .

تایید به معنی این است که مقاله شما دارای چند هشدار هست که اگر آنها را رفع کنید بهتر است و پیغام نیاز به بهبود دارد با چراغ قرمز نمایان می شود که یعنی در کار شما خطاهایی وجود دارد که باری تایید حتما باید آنها را بهبود دهید .

آنالیز سئو به مواردی که در آموزش یوآست سئو به شما گفته می شود خوب دقت کنید چون این بخش خیلی خیلی مهم است و می تواند برای بهبود دادن سئو مقاله شما خیلی کمک کند .

یک مقاله استاندارد و سئو شده از نظر گوگل باید موارد دارای یک عنوان سئو شده ، یک متن با تعداد کاراکتر بالا باشد که یک کلمه کلیدی در آن به تعداد مشخصی تکرار شده باشد . همچنین باید دارای یک تصویر شاخص و چندین تصویر در داخل مقاله باشد . اگر از ویدئو هم استفاده کنید خیلی به سئو شما کمک می کند .

عنوان بندی های درست ، یک آدرس url استاندارد و لینک های داخلی و خارجی ، همه این موارد در سئو مقاله ضروری است و کیفیت مقاله شما را خیلی بالا می برد و همونطور که می دونید گوگل به مقالات با کیفیت خیلی اهمیت می دهد .

این نکته را از یاد نبرید که مقاله شما حتما باید مناسب کاربر و مرتبط با عنوان باشد.

yoast seo چه کمکی به من می کند ؟

خب حالا یوآست سئو طبق آنالیزی که روی مقاله ما انجام می دهد همه این موارد را مانند یک چک لیست به ما یادآوری می کند که کدامیک را داریم و از کدام استفاده نکرده ایم .چی از این بهتر !!!؟

ما دیگر نیاز نیست این موارد را روی یک برگه کاغذ یادداشت کنیم و مدام مقاله خود را به صورت دستی چک کنیم .برای نوشتن یک مقاله سئو شده به ترتیب زیر اقدام کنید تا راحت باشید .

مرحله اول یک کلمه کلیدی برای مقاله خود انتخاب کنید و این کلمه را در بخش کلید واژه کانونی وارد کنید . به عنوان مثال آموزش یوآست سئو

مرحله دوم عنوان خود را بر اساس این کلمه کلیدی انتخاب کنید و سعی کنید کلید واژه کانونی خود را در ابتدای مقاله قرار دهید . که این مورد را در بخش آنالیز سئو yoast seo به ما گوشزد می کند .

مرحله سوم شروع کنید به نوشتن توضیحات متا ،که برای پر کردن این فیلد مانند تصویر زیر اقدام کنید ، توضیحات متا در سایت ما به مخاطب نمایش داده نمی شود اما در جستجوی گوگل نمایش داده می شود و کمک کننده برای موتور های جستجو است .

سعی کنید کلید واژه کانونی را هم در ابتدا توضیحات متا بیاورید ، این کار به سئو مقاله خیلی کمک می کند .

مرحله چهارم دست به کار شوید و محتوای مرتبط با کلمه کلیدی خود را بنویسید ، یک مقاله سئو شده حداقل باید بالای 2000 کاراکتر باشد .البته با توجه به حوزه های مختلف این مقدار ممکن است کم یا زیاد شود .

شما باید از کلید واژه کانونی خود در متن به تعداد مشخص شده استفاده کنید و باید توزیع این کلمه در متن استاندارد باشد یعنی اینطوری نباشد که در یک پاراگراف 3 بار استفاده شود و در دو پارگراف بعدش هیچی استفاده نشود .هر چند همه این موارد رو یوآست سئو به شما هشدار می دهد .

یعنی اگر تکرار کلمه کلیدی نسبت به متن بیشتر یا کمتر باشد هشدار می دهد یا اگر توزیع مناسبی نداشته باشد باز هم هشدار می دهد .

مرحله پنجم استفاده از تصاویر در متن ، و استفاده از توضیحات (alt) برای هر تصویر به صورت مجزا ، که همه این موارد را این افزونه برای شما آنالیز می کند و ایرادات احتمالی شما را یادآوری می کند .

مرحله ششم در این مرحله شما باید از لینک های داخلی در متن خود استفاده کنید .یعنی اگر مقاله شما برای آموزش یوآست سئو هست و در بین مقاله نیاز هست که به آموزش سئو که یک مقاله دیگر از سایت شما می باشد لینک بدهید ، می توانید استفاده کنید .

لینک های داخلی کیفیت مقالات شما را افزایش می دهد ، اگر شما از لینک داخلی در مقالات خود استفاده نکنید افزونه Yoast به شما اخطار می دهد .

مرحله هفتم استفاده از لینک های خارجی ، شما می توانید به یک صفحه از سایت دیگر که محتوایی مشابه با محتوای مقاله شما دارد از داخل مقاله خود لینک بدهید . به عنوان مثال شما یک خبری را از یک خبرگزاری در سایت خود منتشر کرده اید و برای اینکه دچار جریمه گوگل مبنی در کپی کردن محتوا و کپی رایت نشوید می توانید به آن سایت لینک بدهید.

از دیگر یادآوری های افزونه یوآست مواردی همچون طول عنوان ، طول متن ، و پیوند یکتا است که در صورت اخطار می توانید هر کدام از این موارد را بهبود دهید.

نکته ای که در رابطه با پیوند یکتا وجود دارد این است که به دلیل اینکه ما از محتوا فارسی استفاده میکنیم اگر پیوند یکتا را به صورت انگلیسی (که از نظر گوگل هم استاندارتر است) قرار دهیم ممکن است yoast هشدار به شما بدهد اما این هشدار زیاد مهم نیست .

امکانات پیشرفته yoast seo

ما تا اینجای آموزش یوآست سئو به امکانات مربوط به سئو محتوا با افزونه یوآست پرداختیم اما این افزونه به هیمنجا ختم نمی شود . اگر شما از نسخه پولی این افزونه استفاده کنید می توانید بخش های پیشرفته تر این افزونه را هم استفاده کنید.

به عنوان مثال می توانید مشخص کنید که یک محتوا noidex باشد یعنی توسط موتور های جستجو ایندکس نشود و در نتایج موتورهای جستجو ظاهر نشود . می توانید از تگ کنونیکال استفاده کنید .

آموزش yoast seo

چنانچه یک صفحه از سایت شما پاک شده و شما اخطار 404 دریافت می کنید می توانید آدرس این صفحه را به یک صفحه دیگر از سایتتان ریدایرکت کنید تا صفحات 404 سایت شما کمتر شود .

همچنین این افزونه شکل ظاهری سایت شما در گوگل را به شما نمایش می دهد که عنوان و توضیحات متا به همراه تصویر شاخص چطوری در گوگل به کاربر نمایش داده می شود .و اگر موردی در این زمینه وجود داشت نسبت به رفع آن اقدام کنید.

در تب اسکیما این افزونه شما می توانید نوع مقاله یا برگه خود را انتخاب کنید که معمولا به همان صورت پیش فرض بماند بهتر است ولی اگر قصد داشته باشید با توجه به محتوای صفحه می تواند از انواع دیگر آن استفاده کنید .

تنظیمات افزونه yoast seo

در بخش تنظیمات ابزار ها می توانید پرونده هایی مربوط به سئو را برون ریز یا درون ریزی کنید . همچنین امکان ویرایش فایل های robots.txt و سایت مپ را به شما می دهد . اگر قصد داشته باشید کد هایی را در فایل robots.txt اضافه کنید تا دسترسی ربات ها به سایت خود را محدود و یا راحت تر کنید می توانید این فایل را ویرایش کنید .

اگر وارد منو سئو در پنل مدیریت وردپرس و بعد از آن وارد ظاهر جستجو شوید در اینجا می توانید تنظیمات کلی برای ظاهر جستجو خود انجام دهید .

در تب عمومی می توانید نوع جداکننده عنوان را مشخص کنید و اطلاعات مربوط به amp  و داده های ساختار یافته را در این قسمت انجام دهید .

در تب انواع محتوا می توانید تنظمیات مربوط به عنوان را مشخص کنید ، یعنی یک سری داده یکسان در عنوان و توضیحات متا شما همیشه ظاهر شود هر چند در هر صفحه می توانید این مقادیر را تغییر دهید .

در تب طبقه بندی می توانید همین تنظیمات را برای صفحات دسته ها و برچسب ها مشخص کنید و در تب بایگانی اطلاعات مربوط به نویسنده و آدرس صفحه ای که به هر نویسنده اختصاص داده می شود را بهینه کنید .

در تب مسیر راهنما یا همان (Breadcrumbs) را می توانید شخصی سازی کنید . همه این کارها بسته به نوع استراتژی و سلیقه شما قابل تغییر است . دقت کنید که این افزونه چه اطلاعاتی کاملی را به صورت راحت در اختیار شما قرار می دهد و ما همه این موارد را در آموزش یوآست سئو برای شما فراهم کرده ایم .

در تب آخر هم می توانید تنظیمات RSS یا خبر خوان خود را ست کنید .

در منوی مربوط به شبکه های اجتماعی شما می توانید آدرس شبکه های خود را وارد کنید و پیش نمایش مربوط به پست را سفارشی سازی کنید به این صورت که وقتی شما محتوایی را در این شبکه های مجازی انتشار دهید با ظاهر دلخواه شما به کاربران آن شبکه ها نمایش دهد .

آخرین منو هم مربوط به بخش ریدایرکت ها هست که کار شما را بسیار آسان می کند بدون هیچ دانش کد نویسی می توانید انواع تغییر آدرس دهی را داشته باشید .برای اینکار فقط کافی است که نوع ریدایرکت را مشخص کنید و سپس مسیر قدیم و مسیر جدید را مشخص کنید و دخیره را بزنید و تمام .

جمع بندی

امیدوارم که این آموزش برای شما مفید واقع شده باشد اگر سوال دیگری داشته باشید که در این مقاله به آن نپرداختیم در بخش نظرات برای ما ارسال کنید تا پاسخ آن به شما داده شود . هر چند ما سعی کردیم که پرکاربردترین قسمت های این افزونه را به صورت کامل توضیح دهیم .

افزونه یواست سئو ، سئو کردن مقالات وردپرسی شما را بسیار ساده کرده است . تنها با اطلاعات سئو محتوا می توانید دست به کار شوید که ما در این آموزش اطلاعات مربوط به سئو محتوا را هم به صورت کامل قدم به قدم به شما آموزش دادیم تا کار شما ساده تر شود . از این مقاله می توانید به عنوان یک مسیر مشخص استفاده کنید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×