دیسکریپشن چیست؟ همه نکات درباره توضیحات متا در10 دقیقه
دیسکریپشن چیست ؟ چگونه یک توضیحات متا خوب بنویسیم ؟ آیا در مورد نحوه نوشتن توضیحات متا خود سردرگم هستید، تنها شما نیستید. برای کمک به رفع این سردرگمی، میخواهیم آنچه را که یک توضیحات متا عالی میسازد را بررسی کنیم.
همچنین خواهید فهمید که چرا توضیحات متا سایت شما بسیار مهم است و بهترین طول توضیحات متا ( به ویژه با در نظر گرفتن سیاست های تغییر Google) را برای شما شرح خواهم داد.
توضیحات متا چیست؟
توضیحات متا یک عنصر HTML است که حاوی خلاصه ای کوتاه از صفحه شما است و قطعه مختصری را که در زیر عنوان یک سایت در نتایج جستجوی ارگانیک گوگل می بینید ایجاد می کند. بهینه سازی توضیحات متا برای سئو داخلی خیلی مهم است. مخصوصا اگه عبارتی که کاربر جستجو میکند در توضیحات متا شما وجود داشته باشد.
در توضیحات متا شما میتوانید عنوان کنید محتوای شما درباره چیست و اگر گوگل متوجه بشود که توضیحات شما با محتویات صفحه شما یکی است آن عبارت را تغییر نخواهد داد. اما چنان چه گوگل متوجه بشود محتویات شمابا توضیحات متا شما هم خوانی ندارد آن را تغییر خواهد داد .
نکته حرفه ای؛ اگر به دنبال ابزاری برای کمک به تجزیه و تحلیل سطح بهینه سازی سئو سایت و نحوه مشاهده آن توسط موتورهای جستجو هستید، SEMrush را بررسی کنید . این یکی از ابزارهای پیشرو در این فضا است.
چرا دیسکریپشن محتوای شما مهم است؟
تا اینجا فهمیدیم که دیسکریپشن چیست حال به اهمیت دیسکریپشن می پردازیم. در سپتامبر 2009، گوگل اعلام کرد که متن در توضیحات متا و کلمات کلیدی متا در الگوریتم های رتبه بندی آن برای جستجو نقشی ندارد.
اما توضیحات متا هنوز به دو دلیل مهم هستند:
1.متقاعد کردن افراد برای کلیک رو نتیجه شما
آنها به متقاعد کردن افراد کمک می کنند تا روی نتیجه شما در لیست های ارگانیک کلیک کنند.
2.افزایش CTR
از آنجایی که گوگل نرخ CTR را اندازه گیری می کند، ممکن است به طور غیرمستقیم رتبه بندی شما را با افزایش CTR ارگانیک سایت شما بهبود بخشد.
زمانی که گوگل در دسامبر 2017 محدودیت کارکتر های توضیحات متا را به 320 افزایش داد، سئوکاران کمی هیجان زده شدند و شروع به نوشتن توضیحات متا برای سایت های خود کردند. بنابراین جای تعجب نیست که بسیاری در ماه می 2018 زمانی که گوگل به طور غیرمنتظره طول توضیحات متا را به 160 کاراکتر کاهش داد، شروع به وحشت کردند.
واقعیت این است که گوگل هرگز به صراحت بیان نکرده است که طول توضیحات متا چقدر باید باشد. حتی زمانی که آنها تغییرات گسترده ای در صفحات جستجو ایجاد کرده اند. در واقع، روابط عمومی جستجوی گوگل، دنی سالیوان، توصیه کرد از بازنویسی توضیحات خودداری شود.
آنچه جان مولر، تحلیلگر Google Webmaster Trends در توییتر اشاره کرد، جستجو در یک وضعیت دائمی در نوسان است و SEO تغییر میکند.
توضیحات متا را گوگل تغییر میدهد
مهم است بدانید که گوگل همیشه توضیحات شما را آنطور که در نظر گرفته شده نمایش نمی دهد. در واقع، بر اساس تجزیه و تحلیل و تحلیل Moz، تنها 35.9٪ از توضیحات متا اصلی “همان که هستند” در جستجوی گوگل نمایش داده می شوند.
آمار های مطالعه Moz، که 70059 نمونه توضیحات متا اصلی را بررسی کرد:
در 15.4 درصد، گوگل از توضیحات متا اصلی استفاده کرد اما مقداری متن اضافه کرد.
در 51.3 درصد، توضیحات متا تقریبا شبیه به محتوای اصلی یا مرتبط با آن بود.
در 3.2 درصد، قطعه نمایش از یک نسخه کوتاه شده از توضیحات متا بوده است.
بطور کلی در 55 درصد از مواقع گوگل از تمام یا بخشی از توضیحات متا شما استفاده میکند.
همه اینها یعنی گوگل ممکن است تصمیم بگیرد که HTML متا صفحات وب شما را تغییر دهد حالا چرا؟
به دلایل مختلف؟
طول دیسکریپشن بالا بوده گوگل تصمیم میگیرد آن را کوتاه کند . محتویات با توجه به سرچ کاربران مطابق ندارد گوگل ممکن است مفاهیمی را به آن اضافه یا از آن کم کند. اگر چیزی که در توضیحات متا نوشته اید با آنچه کاربر در توضیحات متا شما میخواند تطابق اصلا نداشته باشد و گوگل حس کند شما با آن توضیحات قصد فریب کاربر را داشته اید. گوگل قسمتی از متن شما را در توضیحات متا یا دیسکریپشن شما قرار میدهد.
یا شاید گوگل از توضیحات متا شما استفاده کند این ها همه یه این بستگی دارد که کاربر چه چیزی را جستجو میکند.
وقتشه بخونی آموزش سئو
نکات مهم در نوشتن دیسکریپشن که باید به آن دقت کنید
توضیحات متا خوب کاربران را متقاعد میکند که صفحه شما بهترین انتخاب برای پاسخ به نیاز آن ها است یا نه؟
پس سعی کنید در توضیحات متا بهترین عملکرد را داشته باشید. دیسکریپشن شما بعد از عنوان شما تنها بخشی از سایت شما است که در نتایج گوگل نمایش داده میشود. پس اگر محتوا که کاربر به دنبال آن است اگر پاسخ به یک سوال است سعی کنید بهترین پاسخ را به آن سوال بدهید .اگر ارایه یک محصول است کلیدی ترین جملات را درمورد آن محصول در دیسکریپشن قرار دهید.
1.طول دیسکریپشن
طبق گفته گوگل طول توضیحات متا بین 155 تا 160 کارکتر توصیه میشود. این مقدار با توجه به کاربری که با کامیپوتر وارد سایت میشود با مخاطبی که با گوشی موبایل وارد میشود متفاوت است.
طبق نتیجه ها تعداد کارکترهای توضیحات متا به مخاطبانی که با گوشی موبایل وارد میشوند کمتر است. این به دلیل ابعاد صفحه نمایشگر آن ها است.
2. در121 کارکتر اول دقت کن
به خاطر داشته باشید که توضیحات متا ممکن است هنگام نمایش در جستجو کوتاه شوند، بنابراین از 120 کاراکتر اول برای برقراری ارتباط مهم ترین پیام خود استفاده کنید. در واقع شما باید در همان اول جمله مخاطبتان را به کلیک و نمایش سایتتان ترغیب کنید.
3.استفاده از فراخوان
شما در ابتدا به یک فراخوان برای توضیحات متا خود نیاز دارید تا مخاطب را به خود جلب کنید . مثلا بیشتر بیاموزید یا اینجا همه چیز درباره …. و خیلی از جمله های دیگر که مخاطب را کنجکاو برای دیدن ادامه مطلب و بازدید سایت شما میکند.
4.تطابق محتوا با دیسکریپشن
مطمئن شوید که توضیحات متا شما با محتوای سایت شما تطابق دارد. مخاطب را فریب ندهید که روی پیوند شما کلیک کند. تطابق نداشتن محتوا با دیسکریپشن باعث میشود گوگل دیسکریپشن شما را تغییر دهد و اکثر اوقات قسمتی از متن شما را کپی کند که این برای سایت شما اصلا خوب نیست. گاهی حتی گوگل به دلیل رعایت نکردن این موضوع ممکن است سایت شما را جریمه کند پس حتما صداقت را در نوشتن دیسکریپشن خود رعایت کنید.
5.پویا بنویسید
اگر توضیحات متا شما در واقع دعوت شخصی شما از کاربر به صفحه شماست،باید محتوای کارت دعوت شما مخاطب را به دیدن صفحه شما سوق دهد.
در دیسکریپشن ببینید مخاطب در جستجو چه چیزی است . چه نکاتی برای او کاربرد دارد و او به دنبال آنهاست که بادیدن آنها در دیسکریپشن شما حس میکند پاسخ به آنها در سایت شما قرار دارد. درواقع با دیدن آنها جلب سایت شما میشود و پیوند شما را باز میکند.
از جملات قلمبه و ناکارآمد و کلماتی که مخاطب را گیج میکند اصلا استفاده نکنید.
6. عدم کپی بخشی از متن
به هیچ عنوان بخشی از متن محتوا خود را در دیسکریپشن خود کپی نکنید. اینکار لطمه بدی به سایت شما خواهد زد .
7.عدم استفاده عنوان صفحه در دیسکریپشن
به هیچ عنوان ،عنوان کامل صفحه و مقاله خود را در توضیحات متا خود کپی نکنید . در صورت لزوم استفاده از آن تغییراتی در جملات آن به وجود آورید حتما همان را بدون هیچ کم و کاستی کپی نکنید.
8.استفاده از کلید واژه مرکزی در ابتدا دیسکریپشن
حتما از کلید واژه مرکزی خود در ابتدای دیسکریپشن استفاده کنید. اگر توضیحات متا شما بصورت جمله هست آن را در جمله بکار ببرید جوری که در ابتدای جمله باشد. استفاده از کلید واژه باعث میشه گوگل اون کلمات را بولد کند و باعث زیبایی لینک سایت شما میشود . گوگل حتی گاهی مترادف های آن را نیز بولد میکند. کلید واژه را همینطور بی مفهوم اول جمله خود رها نکنید.
پیشنهاد میکنم بخونی انتخاب بهترین هاست
9. استفاده به اندازه از کلید واژه
به تعداد استفاده از کلید واژه مرکزی خود دقت کنید. درصورت استفاده از جمله 4الی 7 بار میتوانید کلمه کلیدی خود را تکرار کنید. در صورت استفاده از عبارات در دیسکریپشن این تعداد بیشتر خواهد بود. لازم است تاکید کنم که پر کردن توضیحات متا فقط با کلمه کلیدی برای رتبه بندی سایت شما اصلا خوب نخواهد بود .
به یاد داشته باشید گوگل و ربات های آن بسیار باهوش تر از این حرفا هستند و روز به روز پیشرفته تر هم خواهند شد.
10.از توضیحات متا تکراری استفاده نکنید
توضیحات متا هر صفحه باید مختص به آن صفحه باشد از تکرار توضیحات متا برای صفحات خود اکیدا خودداری کنید. اگر نمیدانید برای صفحه خود چه توضیحی بنویسید بهتر است آن را رها کنید که گوگل خودش در مورد توضیحات متا شما تصمیم بگیرد این به مراتب ار تکرار یک توضیح متا برای سایت شما بهتر است.
مثال های عالی برای نوشتن دیسکریپشن
از آنجایی که شما فقط 160 کاراکتر فرصت ارایه را دارید، نوشتن یک توضیحات متا عالی بیشتر از نوشتن صرفا چند کلمه کنار هم نیاز به دقت و مهارت دارد. برای کمک به شما در جریان یافتن خلاقیت، در اینجا چند نمونه توضیحات متا برای الهام گرفتن شما آورده شده است.
سعی کردیم در هر مثال نکاتی که در بالا به توضیح آنها پرداختیم را به شما نشان دهیم.
۱.مثلا در توضیحات متا خود از جملات سوالی استفاده کنید بصورتی که کاربر کنجکاو شود با کلیک روی پیوند شما جواب آن سوال ها را پیدا کند.
۲. در دیسکریپشن خود از جملاتی مثل کاملا رایگان یا کلماتی که مخاطب را به خود جلب میکند استفاده کنید .
۳. اگر چیزی که میخواهید بفروشید محصول است. ویژگی هایی که برای مشتری مهم هست را در دیسکریپشن ذکر کنید . بطوری که مشتری به دنبال آن ویژگی وارد سایت شما شود.
۴. اگر چیز مهمی را بگویید و با چند نقطه آن را خاتمه بدهید بطوری که مخاطب به دنبال آن موضوع سایت شما را بازکند تا جواب سوال خود را بگیرد.
نتیجه گیری
توضیحات متا ممکن است در نتیجه گیری سایت شما در گوگل نقشی نداشته باشد، اما مطمئناً به ترغیب افراد برای کلیک روی پیوندهای شما کمک می کنند. بنابراین هنگام بهینه سازی سئو سایت شما باید توضیحاتی را در اولویت قرار دهید و همچنین سعی کنید به محدودیت 160 کاراکتری پایبند باشید.
اما این بدان معنا نیست که شما باید تمام وقت خود را صرف بهینه سازی توضیحات متا کنید. چیزی که گوگل واقعا می خواهد این است که شما زمان بیشتری را صرف تولید محتوای هوشمندانه و با کیفیت کنید . بنابراین تا زمانی که محتوای شما برای کاربران مفید باشد و حاوی اطلاعاتی باشد که با انچه کاربر در جستجو آن است تطابق داشته باشد. صفحات شما رتبه خوبی در جستجو خواهند داشت.
در پایان حالا که متوجه شدید دیسکریپشن چیست و چه اهمیتی دارد؟ اگر نمونه عالی تری از توضیحات متا دارید حتما اینجا برامون بذارید. اگر سوالی دارید کامنت کنید و اگر تجربه ای در نوشتن توضیحات متا دارید با ما به اشتراک بذارید.مرسی که تا آخر این مقاله همراه ما بودید.