مقالات سئو

انواع ریدایرکت ها و تاثیر Redirect بر سئو سایت

انواع ریدایرکت یکی از موضوعات مهم در حوزه سئو و دیجیتال مارکتینگ است که کمک میکند در صورت تغییر آدرس صفحات و یا تغییر دامنه کاربران به آدرس جدید هدایت شوند. با توجه به ریدایرکت ها اگر کاربری وارد URL شود که قدیمی بوده و یا مشکل داشته آن را بدون ایجاد خطای 404 به آدرسی جدید منتقل میکند.

آشنایی با انواع ریدایرکت ها

  • ریداریرکت 301: صفحات به طور دائمی انتقال پیدا می کنند. (برای سئو این روش پیشنهاد میشود)
  • ریدایرکت 302: صفحات به طور موقت انتقال پیدا می کنند.
  • Meta Refresh

ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 چیست

این نوع ریدایرکت همانطور که گفتیم به معنای انتقال صفحات به صورت دائم و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. اگر می خواهید به صورت دائمی یک صفحه حذف شده را ریدایرکت کنید بهتر از این نوع ریدایرکت استفاده کنید.

این کد تغییر مسیر به ربات های گوگل اعلام میکند که صفحه ای که به دنبالش هستید وجود ندارد و نباید ایندکس شود. به این نکته توجه کنید اگر تغییر مسیر درستی را انتخاب و تنظیم نکنید ممکن است کاربران و ربات های گوگل با خطای 404 مواجه شوند.

ریدایرکت 301 مانند این است که شما محل کسب و کار خود را به طور دائم تغییر داده اید و برای اینکه مشتریان شما بتوانند دوباره از محصولات شما استفاده کنند شما باید آدرس محل جدید خود را در مکان قبلی قرار دهید تا آن ها از این اتفاق مطلع شوند و به مکان جدید برای خرید بیایند.

ریدایرکت 302

هنگامی که نیاز به تغییر مسیر به صورت موقت دارید و می خواهید برای مدت خاصی صفحه ای به آدرس جدید منقل شود باید از این نوع از انواع ریدایرکت استفاده کنید. این نوع ریدایرکت ها به ربات های گوگل اطلاع می دهند که صفحه مورد نظر پیدا شده است اما در مکان دیگری است و باید به یک URL دیگر منتقل شود. برای مثال اگر سایت شما دچار مشکل فنی شده باشد و شما در حین بر طرف کردنش باشید و بخواهید کاربران هنگامی که می خواهند وارد صفحه ای از سایت شما شوند به یک آدرس و یا URL جدید ارجاع داده شوند از این نوع ریدایرکت استفاده می کنید.

ریدایرکت 302 همانند این است که شما برای کار آموزی به طور موقت به شهر دیگری بروید و بخواهید در این مدت سرویس پستی نامه ها و بسته های شما را به آدرس جدید موقت شما ارسال کنند.

ریدایرکت 307

ریدایرکت 307 همان نسخه پیشرفته ریدایرکت 302 است. در اکثر موتور های جستجو ریدایرکت 307 همان ریدایرکت 302 محسوب می شود. اما اگر در موارد استثنا صفحه ای به طور موقت به آدرس جدیدی منتقل شود و سرور با HTTP 1.1 سازگار باشد از این نوع ریدایرکت استفاده می شود.

Meta Refresh

Meta Refresh یکی دیگر از انواع ریدایرکت می باشد این نوع ریدایرکت در سطح سرور اجرا نمی شوند و در سطح صفحات مورد نظر اعمال می شوند. بهتر است از ریدایرکت Meta Refresh زیاد استفاده نشود زیرا دارای سرعت بسیار پایینی هستند و برای سئو توصیه نمی شوند.

این ریدایرکت ها معمولا صفحه ای است با یک متن که در آن نوشته شده است که اگر بعد از 5 ثانیه به صفحه مورد نظر منتقل نشدید در اینجا کلیک کنید. Meta Refresh مانند انواع ریدایرکت ها کاربران را در صورت نیاز به صفحه ای دیگر منتقل می کنند اما به دلیل کاربردی نبودن زیاد آن ها کمتر در سئو مورد استفاده قرار می گیرند.

تاثیر ریدایرکت 301 در سئو

ارجاع کردن کاربران از صفحه ای به صفحه ای دیگر روشی است که بسیاری از سئو کاران از آن استفاده می کنند اما این نکته را به یاد داشته باشید در ریدایرکت ها استفاده از بهترین روش ها و راهکار ها برای حفظ ارزش سئو بسیار مورد اهمیت است.

برای مثال برای اینکه یک آدرس URL را به صورت دائمی بخواهید به آدرس دیگری منتقل کنید روش های زیادی وجود دارد اما بهترین راه استفاده از ریدایرکت 301 است که کاربران و موتورهای جستجو این نوع ریدایرکت را به انواع دیگر ریدایرکت ها ترجیح می دهند. در ریدایرکت 301 موتور های جستجو استفاده از این ریدایرکت را این گونه تفسیر می کنند که آدرس صفحه مورد نظر تغییر کرده است و به علاوه محتوا و یا نسخه به روز شده همان صفحه را می توانند در URL جدید پیدا کنند و به این ترتیب موتور جستجو هر لینک مربوط به صفحه مورد نظر را به آدرس جدید منتقل میکند.

انتقال یک صفحه به صورت دائم برای اینکه اعتبار و ارزش صفحه قبلی توسط موتورهای جستجو کشف شوند زمان بر است و باید به این نکته توجه داشته باشید.

اگر می خواهید با سئو و تمامی اصول آن آشنا شوید بهتر است مقاله آموزش سئو را مطالعه کنید.

تاثیر ریدایرکت ها در رنک صفحات در نتایج

در قوانین گذشته گوگل هنگامی که از ریدایرکت 302 استفاده میشد به دلیل اینکه انتقال صفحه موقتی بود ارزش صفحه مورد نظر به آدرس جدید متنقل نمیشد به همین دلیل صفحه جدید برای گرفتن رتبه دچار مشکل می شد.

اما در قوانین جدید استفاده از هیچ کدام ریدایرکت ها تاثیری در رنک و ارزش صفحات ندارد و اعتبار و رنک آن صفحه کاهش نمی یابد و به صفحه جدید منتقل می شود و به راحتی و بدون نگرانی می توانید از ریدایرکت 301 و 302 استفاده کنید.

نحوه استفاده از ریدایرکت ها

امروزه در اکثر سیستم های مدیریت محتوا (CMS) افزونه ها و ویژگی های زیادی وجود دارد که شما می توانید به راحتی از انواع ریدایرکت های 301 و 302 را اجرا و مدیریت کنید. RankMath یک افزونه در سیستم وردپرس است که به صورت رایگان ارائه می شود که یکی از قابلیت های آن ریدایرکت کردن صفحات است. در بسیاری از پلتفرم های هاستینگ CDN امکان مدیریت و اجرا کردن صفحات از طریق پنل مدیریتی وجود دارد.

ریدایرکت های جاوا اسکریپت چیست

برای انتقال صفحات می توانید از JavaScript استفاده کنید اما به دلیل بهینه نبودن این روش برای سئو توصیه نمیشود. ریدایرکت های جاوا اسکریپت به عنوان ریدایرکت 301 شناخته می شوند اما این موضوع تایید نشده است. JavaScript از سوی کاربر اجرا می شود و به سرور ارتباطی ندارد به همین دلیل امکان ایندکس نکردن صفحات توسط گوگل وجود دارد.

خطای 404 و 451 چیست

خطای 404 و 451 چیست

  • خطای 404: خطای 404 یکی از بزرگترین مشکلات سایت ها محسوب می شود و اهمیت بسیار زیادی این خطا بر روی سایت مورد نظر دارد. این خطا به دلیل حذف صفحات و یا آسیب دیدن URL ها به وجود می آید و باید این خطا به وسیله ریدایرکت کردن و دیگر روش ها رفع شود.
  • خطای 451: اگر بخواهید به دلایل قانونی صفحه ای از سایت خود را حذف کنید بهترین کار استفاده از ریدایرکت 451 است. این ریدایرکت به موتورهای جستجو اعلام می کنند که صفحه مورد نظر به دلایل نقص قوانین حذف شده است. این خطا بیشتر برای سایت های دانلودی به وجود می آید زیرا به دلیل قانون کپی رایت گوگل صفحه مورد نظر را حذف می کند و از طریق سرچ کنسول به مدیر وبسایت اطلاع می دهند.

جمع بندی

استفاده از انواع ریدایرکت ها یک روش توصیه شده و مفید است که باید با روش های صحیح انجام شود این روش در سئو تاثیر گذار است. با استفاده از ریدایرکت ها دیگر کاربران هنگام ورود به صفحه ای با پیغام صفحه مورد نظر یافت نشد مواجه نمی شوند و به صفحه جدیدی که به دنبال آن بوده اند ارجاع داده می شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا