مقالات سئو

استراتژی سئو، بررسی نقشه راه کاربردی و اشتباهات پرتکرار

برای درک بهتر استراتژی سئو بیاید با هم به سال های قبل برگردیم، تصور کنید که قصد مسافرت از شهر مشهد به تهران را داریم و هنوز هیچ جاده مشخصی برای این مسیر درست نشده است.

یعنی در واقع هیچ تابلوی راهنمایی در هیچ کجای جاده نصب نشده است، می شود حدس زد که چه سفر پرخطری در پیش خواهیم داشت. لذت کمتری می شود از مسیر برد چون در واقع امنیت زیادی هم در این مسیر نداریم. در نهایت اگر درست به مقصد برسیم مسیر دلهره آوری را طی کرده ایم.

این مثال دقیقا حال و روز یک متخصص سئو است که بدون هیچ استراتژی مشخصی، سایت خود را وارد گوگل می کند و به امید گرفتن رتبه های بهتر هر بار در این تلاطم دریای خروشان گوگل، ایده ای را تست می کند.

سئو بدون استراتژی مانند جادو بدون تابلو

استراتژی سئو چیست؟

قبل از تعریف استراتژی پیشنهاد می کنم که مقاله سئو چیست را مطالعه کنید تا با موضوع سئو آشنا شوید و بعد از مطالعه ادامه این محتوا را بخوانید. استراتژی سئو فرایند سازماندهی کردن یک سایت; از نظر محتوا، سئو فنی، سئو خارجی است که بتوانیم نتایج مطلوبی را در موتور های جستجو به دست بیاوریم.

چگونه اثربخشی استراتژی سئو را بالا ببریم؟

برای اینکه اثربخشی استراتژی که برای سئو سایت خود طراحی می کنیم بالا برود نیاز هست که قبل از آن به دو موضوع مهم بپردازیم:

  • اهدف اصلی و تجاری سایت
  • اهداف بازاریابی سایت

یعنی نیاز هست که قبل از اینکه بخواهیم استراتژی را بچینیم، در مورد هدف های فوق با خبر باشیم. چون در غیر این صورت سئو کمک زیادی به کسب و کار نخواهد کرد، و هزینه های اضافه ایجاد شده و بدون هدف ما را از ادامه راه منصرف می کند.

اهدف تجاری

مشخص کردن اهداف تجاری کمک کننده استراتژی سئو

برای مثال یک سایت در زمینه رزرو کردن هتل، اصلی ترین هدف خود را رزرو آنلاین هتل در نظر می گیرد. زیرا تمایل دارد که مشتریان بیشتری را وارد سایت خود کند و موضوع رزرو را سیستم سازی شده انجام دهد.

در واقع اگر کسی نداند که چه هدفی دارد و به چه منظور قرار است که در نتایج گوگل رتبه بگیرد، ممکن است در کلماتی شروع به سئو کردن بکند که هیچ سودی عایدش نشود. به عنوان مثال اگر صاحب این هتل هدف درستی نداشته باشد و این را به تیم سئو انتقال ندهد، کلمات اصلی که مربوط به رزرو هست هیچگاه در نتایج گوگل ظاهر نمی شود.

اهداف بازاریابی

بعد از تعیین اهداف تجاری می توانیم در مورد اهداف بازاریابی فکر و صحبت کنیم، در اینجا مشخص می شود که سئو چقدر می تواند به اهداف بازاریابی کمک کند.

اصلی ترین هدف بازاریابی برای هر برندی معرفی برند به افراد زیادتری هست. تصور کنید که به فروشگاه لوازم خانگی وارد می شوید و قصد خریدن تلویزیون دارید. شما به طور ناخودآگاه کالایی را انتخاب می کنید که بیشتر برند آن را شنیده باشید و حس خوبی ازش گرفته باشید.

در کل اهداف بازاریابی به سه بخش اصلی تقسیم می شوند:

  • برندینگ( معرفی برند)
  • افزایش ترافیک سایت
  • تبدیل مخاطبان قبلی سایت به مشتری

نحوه طراحی استراتژی سئو

در اینجا قدم به قدم با نحوه چیدن استراتژی درست آشنا خواهید شد و انتظار می رود که بعد از مطالعه این بخش شما بتوانید استراتژی درست برای سایت خود طراحی کنید.

  • پیدا کردن کلمات کلیدی
  • کلمات کلیدی بلند را تفکیک کنید( long tail keywords)
  • محتوای با کیفیت تولید کنید
  • برنامه منظمی برای انتشار محتوا در نظر بگیرید
  • یک برنامه لینک سازی داخلی داشته باشید و صفحات هدف را در اولویت بذارید
  • برنامه برای بهبود سئو فنی داشته باشید
  • برنامه ای برای لینک سازی خارجی داشته باشید
  • محتوای خود را ارزیابی کنید

پیدا کردن کلمات کلیدی

اولین قدم در استراتژی سئو این است که کلمات کلیدی هدف را پیدا کنید و آنها را لیست کنید و اولویت بندی را مشخص کنید . ما در مقاله آموزش پیدا کردن کلمات کلیدی شما را به صورت کامل راهنمایی می کنیم، پیشنهاد می کنم حتما این محتوای سایت را مطالعه کنید .

کلمات کلیدی بلند را تفکیک کنید

در هر حوزه ای که باشید کار کردن روی کلمات کلیدی کوتاه و رتبه گرفتن در آنها کاری سخت به حساب می آید، همچنین این کار نیاز به زمان زیادی دارد.

برای اینکه در این مدت شما نتیجه ای از زحمات خود را بگیرید و دلزده نشوید در رقابت با دیگران، می توانید روی کلمات کلیدی بلندتر به فکر کسب رتبه باشید.

به عنوان مثال; در حوزه سایت کارکوک یکی از اهداف ما رتبه گرفتن در زمینه آموزش سئو است، از آنجا که رقابت زیادتری روی این کلمه وجود دارد، بهتر است که در شروع کار ما به فکر رتبه گرفتن در کلمات کلیدی هم معنا و بزرگتری باشیم، مثلا آموزش سئو مبتدی این کار باعث می شود در مدت کوتاه تری به نتیجه برسیم.

همچنین مخاطب امروز مانند قدیم نیست و طبق آمار مشخص شده است که کاربرانی که در گوگل جستجو می کنند، معمولا جستجو خود را با بیش از 3 کلمه انجام می دهند. افرادی که با این کلمات وارد سایت شما می شوند معمولا هدفمند تر هستند و احتمال خرید آنها بیشتر است.

محتوای با کیفیت تولید کنید

تفاوت در محتوا است که شما را به عنوان یک مرجع معتبر نزد گوگل و کاربر خود با اعتبار می کند و می توانید جایگاه های مناسب را برای خود داشته باشید.

تولید محتوا را خیلی جدی بگیرید و سعی کنید محتوای با کیفیت برای هر صفحه از سایت خود با توجه به کلمه کلیدی بنویسید، رفتار الگوریتم های گوگل امروزه خیلی هوشمند شده است، مانند قدیم نیست که فقط هدف شما تکرار کلمه کلیدی در محتوا باشد تا با استفاده از آن محتوای سئو شده را به گوگل معرفی کنید.

در واقع امروزه شما باید تمرکز خود را از بهینه سازی صفحه برای موتور جستجو بردارید و به فکر بهینه بودن هدف جستجو باشید، یعنی مخاطب شما با ورود به صفحه شما باید به هدف خود برسد.

تنها هدف قرار دادن گوگل در مقوله سئو شما را به سمت جریمه شدن سوق می دهد، اگر محتوای شما مرجع درستی و منبع معتبری برای مخاطب نباشد، گوگل این را تشخیص می دهد و سایت شما را از SERP حذف خواهد کرد.

برنامه منظمی برای انتشار محتوا در نظر بگیرید

برنامه منظم برای منتشر کردن مقاله های سایت در ماه های اول خیلی می تواند به سود شما باشد، چرا که می توانید این سیگنال را به گوگل بفرستید که قرار است یک رقیب خوبی برای دیگران باشید. این کار در ماه های اول باعث می شود که شما از سریع تر سندباکس گوگل خارج شوید.

اما رفته رفته که سایت شما جون گرفت، برنامه انتشار مقالات شما بستگی به میزان نیاز مخاطب شما در حوزه خاصی که روی آن فعالیت می کنید دارد. وقتی تمام تمرکز روی کاربر باشد، شما این پیام را برای گوگل دارید که من برای مخاطب خودم ارزش قائلم.

توجه به لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی از آن موضوعاتی هست که شما باید در استراتژی سئو توجه ویژه ای آن داشته باشید، ابتدا با استفاده از کلمات کلیدی صفحات اصلی خود را مشخص کنید و سعی کنید با استفاده از لینک سازی داخلی این صفحات را در اولویت اصلی قرار دهید.

اما یادتان باشد که زیادی روی این موضوع مانور ندهید، هدف اصلی لینک سازی داخلی این است که مخاطب شما با موضوعات مرتبط دیگر شما آشنا شود، همچنین اگر نیاز بود در مورد موضوعی بیشتر مطالعه کند به آن محتوا رجوع کند.

برنامه برای بهبود سئو فنی داشته باشید

تصور کنید که صبح سوار ماشین خود می شوید و قصد دارید که با ماشین خود به سمت محل کار بروید، بعد از استارت زدن متوجه می شوید که ماشین شما از نظر فنی دچار مشکل شده است. اول از همه چک می کنید که ماشین سوخت کافی دارد، ماشین پنچر نیست، باتری ماشین سالم است و استارت می خورد؟ اما بعد از چک کردن همه این موارد متوجه می شوید که ماشین مشکل دیگری دارد.

سوال: آیا بعد از متوجه شدن از مشکل ماشین آیا راه کار شما برای رفع این مشکل این است که:

  • بنزین بیشتری در ماشین بریزم
  • باد چرخ ها را بیشتر کنم
  • ماشین را هل بدهم و تا یک مسیری به این صورت به راهم ادامه دهم

قطعا همه این روش ها خنده دار است، چون اول باید مشکل ماشین برطرف شود. حال همین موضوع را در مورد سایت هم می توان بسط داد. سایت شما اگر از نظر فنی مشکل داشته باشد، هر چقدر که بخواهید در آن محتوا بگذارید، هر چقدر که بخواهید با استفاده از سئو خارجی سایت خود را تقویت کنید بازم فایده ای ندارد.

این کارها به همان اندازه خنده دار است که در یک ماشین مشکل دار بنزین بیشتری بریزید به امید اینکه روشن شود و یا تا مسیری شما را همراهی کند.

مشکلات فنی سایت از آن دسته موضوعاتی است که کمتر کسی به آن اهمیتی نشان می دهد. اگر سایت شما برای ربات های گوگل دسترسی راحتی نداشته باشد، دیگر مهم نیست که چقدر محتوای شما با کیفیت است.

یا اگر سایت شما سرعت لود بالایی داشته باشد که مخاطب به راحتی نتواند وارد سایت شما شود، اصلا اهمیت ندارد که مخاطب از طریق سایت شما به هدف خود می رسد، چون مخاطب فرصت خواندن محتوا را پیدا نمی کند و سریعا از سایت شما خارج می شود.

اگر سایت شما از نظر سورس کد بهینه نشده باشد، مهم نیست که چقدر بک لینک های با کیفیت از دیگر سایت ها دریافت می کنید.

در نگاه اول شما باید سئو فنی سایت خود را بهینه کنید و این موضوع را در استراتژی سئو خود برای همه پروژه ها قرار دهید.

برنامه ای برای لینک سازی خارجی داشته باشید

یک شهر را در نظر بگیرید که با استفاده از خیابان ها و کوچه ها مسیرهایی را به سمت خانه شما ایجاد کرده است، لینک های خارجی مسیر رسیدن ربات های گوگل و همچنین مخاطبان را به سمت سایت شما هموار تر می کند.

وقتی این مسیر هموارتر باشد و از سایت های با کیفیت تری به شما لینک زده شود، سایت شما اعتبار پیدا می کند، چرا که مخاطب و همچنین موتور جستجو شما را به عنوان یک منبع با کیفیت در نظر می گیرند.

امروزه فرق چندانی ندارد که شما از سایت های معتبر برای خود لینک بگیرید و یا اینکه آنها اسمی از برند شما را در صفحات خود جای داده باشند، در هر صورت شما اعتبار کافی را جمع می کنید.

محتوای خود را ارزیابی کنید

سئو به خودی خود کار زمانبری است به همین خاطر و برای صحت از درست بودن استراتژی سئو شما نیاز هست که در بازه های زمانی متفاوت محتوای سایت خود را مورد ارزیابی قرار دهید که ببیند میزان موفقیت شما در سئو سایت چقدر بوده است.

این کار به شما کمک می کند تا به یک فرایند درست در طراحی استراتژی دست پیدا کنید و مسیر مشخص تری را برای ادامه راه داشته باشید.

ارزیابی سئو سایت

بعد از مدتی از کار کردن روی سئو سایت با ارائه گزارش هایی می توانید ارزیابی کنید که چقدر در این امر موفق بوده اید. پارامتر هایی که در ارزیابی می توانید لحاظ کنید چیزی شبیه موارد زیر است:

  • میزان ورودی ارگانیک سایت
  • سلامت سئو سایت از نظر کلاه سفید بودن
  • جایگاه شما در نتایج جستجو
  • میزان موفقیت شما در فروش

بررسی این موارد، جدای از اینکه میزان عملکرد شما را کامل روشن می کند و شما متوجه اصولی کار کردن خود می شوید، این مزیت را هم برای شما به همراه دارد که در چه حوزه های دیگری می توانید فعالیت کنید.

یا سرعت رشد شما در چه حوزه های خوب و در چه حوزه هایی ضعیف بوده است، به راحتی می توانید با داشتن استراتژی سئو متوجه این کار شوید و برنامه ای برای ارتقا خود در آینده داشته باشید.

البته در مورد میزان فروش باید این نکته را یاد آور شوم که موضوع فروش مربوط به قیف فروش و نحوه بازاریابی سایت است.

به عنوان مثال می شود درک موضوع سئو و فروش را به این مثال تا حدودی روشن تر کرد; فرض کنید که دوست من مغازه فروش دوربین مداربسته دارد و من در کار بازاریابی هستم، من سعی می کنم مشتری ها را به مغازه دوستم هدایت کنم، من مشتری را به مغازه میفرستم اینجا دیگر هنر دوست من است که بتواند کالایی را به مشتری معرفی شده از سمت من به فروش برساند یا نه.

چون خیلی از افرادی که تازه با سئو آشنا می شوند انتظار دارند که وقتی در خط یک گوگل قرار گرفتند دیگر فروش آنها تحول عظیمی ایجاد کند، به همین خاطر اشاره کردم که قبل از استراتژی سئو شما باید اهداف بازاریابی درستی را در نظر بگیرید.

افزایش ترافیک قیف فروش با سئو است، وقتی مخاطب وارد سایت می شود، موضوع محتوا و کیفیت و رعایت اصول بازاریابی باعث می شود که مخاطب خرید کند یا نه.

جمع بندی

در این محتوا سعی بر این بود که شما کامل با اهمیت استراتژی سئو آشنا شوید و بتوانید برنامه روشنی را برای خود داشته باشید، یادتان باشد که هیچ استراتژی دقیق نیست و نیاز به آپدیت دارد، چون سیاست کار برای هر سایت متفاوت است و همچنین با آپدیت شدن الگوریتم های موتورهای جستجو نیاز هست که شما همیشه به روز باشید.

تا بتوانید درست ترین مسیر و نقشه راه را برای خود داشته باشید. شما در این محتوا نحوه پیدا سازی این نقشه را یاد گرفتید و با پیاده سازی آن متوجه نقاط قوت و ضعف خود می شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا