مقالات سئو

جستجو ارگانیک چیست؟ چگونه رتبه ارگانیک سایت را بالا ببریم؟

جستجو ارگانیک چیست؟ خیلی از کاربرها نمی‌ دانند که سرچ ارگانیک چیست من قصد دارم در این مقاله خیلی ساده و روان درمورد آن با شما صحبت کنم.

قبل از شروع اول باید بدانید که ما چند مدل جستجو داریم

  • جستجو ارگانیک
  • جستجو غیر ارگانیک

جستجو غیر ارگانیک به نتایج پولی یک موتور جستجو نظیر گوگل گفته می شود، یعنی شما برای هر کلیک روی سایتتان در قبال یک کلمه کلیدی مبلغی را به گوگل پرداخت می کنید.

جستجو ارگانیک چیست؟

به طور کلی نتایجی که بخاطر تسلط بر بهینه سازی سایتتان و شناخت الگوریتم های گوگل بصورت طبیعی بدست می آیند را جستجو ارگانیک می گویند.

وقتی شما عبارتی را در گوگل سرچ می کنید در کنار بعضی از آنها عبارتند AD را مشاهده میکنید. این AD مخفف عبارت Adverse به معنی تبلیغات است. این در واقع همان گوگل ادوردز هست. گوگل ادورز یک ابزار برای تبلیغات شغل ما است و آن لیبل Ad نشان دهنده این است که این سرچ بصورت ارگانیک نیست و برای آن پول پرداخت شده است.

جستجو پولی چیست؟

شما پولی را به گوگل میپردازی و گوگل تا زمانی که اون مبلغ پول که تو به ازای هر کلیک پرداخته ای تمام نشود تو را در نتایج جستجو نشان می‌دهد. برای اینکار شما باید از سایت Google ads استفاده کنید گوگل ادز ساختار مزایده ای دارد و شما بر اساس یک فاکتور هایی مثل جایگاه سایت و منطقه جغرافیایی کلمات کلیدی که انتخاب کرده اید مبلغی را باید پرداخت کنید.

معایب

  • برای هر کلیک شما باید پولی را به گوگل پرداخت کنید.
  • برای موفقیت نیاز به یک صفحه فرود جذاب دارید.

تفاوت بین جستجو ارگانیک و غیر ارگانیک؟

فاحش ترین تفاوت بین این دو نوع در پولی و غیر پولی بودن آنهاست ولی باید این را برای شفاف سازی بیشتر بگویم که اینطور نیست که طراح سایت در نتایج ارگانیک هیچ پولی خرج نمیکند زیرا او هزینه های زیادی بابت سئو سایت، بک لینک ها و تولید محتوا دسته اول خرج کرده است ولی هزینه مستقیمی بابت تبلیغات به گوگل پرداخت نکرده است.

در جستجو ارگانیک شما با تکیه بر اصول سئو و تسلط بر الگوریتم های گوگل و همچنین تولید محتوای قدرتمند و با ارزش می توانید به نتایج ارگانیک دست پیدا کنید چرا که سرچ ارگانیک جایگاه ایستایی در نتایج گوگل به شما میدهد و شما پایداری بیشتری نسبت به سرچ پولی خواهید داشت.

در واقع در سرچ ارگانیک سایت شما بخاطر سرچ کاربران و کلمات کلیدی با اهمیت مرتبط با کسب و کارتان در نتایج جستجو نمایش داده می شود. در این نوع سرچ گوگل با هر کلیک روی سایت شما متوجه اعتبار سایت شما خواهد شد و با افزایش کلیک روی سایت شما اعتبار سایت شما نزد موتورهای جستجو افزایش پیدا خواهد کرد چرا؟ چون گوگل متوجه می‌ شود که سایت شما مطالب مفیدی برای کاربران خواهد داشت و شما به رتبه اول گوگل نزدیک تر خواهید شد.

جستجو پولی درست در بالا لیست جستجو نمایش داده می شود اما به یاد داشته باشید تنها ده درصد از نتایج جستجو شامل سرچ پولی گوگل می شود و مابقی بصورت ارگانیک هستند.

چگونه رتبه ارگانیک سایتم را بالا ببرم؟

چگونه رتبه ارگانیک سایتم را بالا ببرم

الگوریتم ها را خوب بشناس

باید بدانید که الگوریتم های گوگل یعنی نقشه راه بردی گوگل برای بررسی مقاله. گوگل هیچ وقت الگوریتم های خودش را لو نداده است و نقشه راه خودش را به طراحان سایت نمایش نداده و نخواهد داد چرا که باخبری از این ریز نقشه گوگل برابر می شود با بررسی های بعضی افراد در جهت دور زدن نقشه کار گوگل پس باید این الگوریتم ها رو بشناسید و محتوای سایت خود را بر پابه این الگوریتم ها بنویسید تا هر وقت خزنده های گوگل وارد سایت شما شدند که محتوای سایت شما را بررسی کنند محتوای خوبی در دسترس آنها بر طبق زمانبندی درست و اصولی قرار بگیرد، مسئله زمان بندی برای گوگل بسیار مهم است.

 سئو سایت را یاد بگیر

نکات مهم در بهینه سازی سایت را یاد بگیر. در واقع شما باید نکاتی را در بهینه سازی سایت خود بیاموزید که با انجام آنها نظر موتور های جستجو را به خودتان جلب کنید و به سایتی با محتوای ارزشمند برای آنها تبدیل شوید. اینجا شاید برایتان سوال پیش بیاید که محتوای ارزشمند یعنی چه محتوایی؟ از نظر گوگل محتوایی ارزشمند هست که:

  • در پاسخ به نیاز کاربران باشد.
  • کپی نباشد.
  • صرفا فقط ترجمه یک سایت خارجی نباشد.
  • متن گوگل ترنس لیتی نداشته باشد یعنی خوانا و روان باشد و مطالب برای کاربر قابل فهم باشد.
  • همه نکات سئو سایت از انتخاب عنوان مناسب، تعداد کارکتر های توضیحات متا، نوشتن URL مناسب، تعداد دفعات تکرار کلمه کلیدی و غیره همه و همه در محتوای شما رعایت شده باشد.

سرعت آپلود سایت

یکی از فاکتورهای اساسی برای گوگل سرعت بارگذاری سایت شما است چرا که سایتی که دیر آپلود می شود از نظر کاربران ارزشی ندارد و تحقیقات نشان داده بعداز ۳ ثانیه اگر سایت آپلود نشود کاربر سایت را می‌ بندد و دیگر منتظر نمی ماند از این رو چون عملکرد گوگل بر اساس احترام به سلیقه مخاطبان است چون مخاطب سایتی که دیر بارگذاری می شود را دوست ندارد گوگل هم آن سایت را دوست نخواهد داشت، پس سرعت آپلود بالا یکی از فاکتور هایی است که باعث افزایش رتبه ارگانیک سایت شما می شود.

پیدا کردن شکاف ها و فقر محتوایی

باید بگردید و کمبود های محتوایی را شناسایی کنید کمبود محتوایی یعنی چی؟ یعنی مطالبی که نیاز مخاطب شما است و کاربر به آنها نیاز دارد ولی محتوای مربوط به پاسخ نیازش را پیدا نمی‌کند. به یاد داشته باشید موضوعاتی که در آنها محتوا کم است ولی به طبع آن جستجو درباره آنها کم است در این موارد شکاف محتوایی محسوب نمی‌ شود.

به یاد داشته باشید که تمامی مکانیسم گوگل بر اساس نیاز مخاطب است. همه الگوریتم ها و همه برنامه های گوگل در جهت پاسخ بهتر به نیاز کاربر طراحی شده است پس اگر محتوایی تولید میکنی که نیاز مخاطب را برآورده میکنی و به کاربر احترام می‌ گذاری داری در جهت برنامه گوگل پیش می روی و این یعنی افزایش رتبه سایت تو رفیق😉

شبکه های اجتماعی را دریاب

طبق آمار ها میزان بازدید در بعضی شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک، اینستاگرام، پینترست، یوتیوب و غیره دست کمی از بازدیدهای گوگل ندارد، زیرا علاقمندان زیادی دارد. پس محتوای منتشر شده خود را در رسانه های اجتماعی دیگر نیز اشتراک گذاری کنید از این طریق بازدید سایت شما بالا خواهد رفت و این یعنی افزایش رتبه و اعتبار سایت شما.

لینک سازی کن و حواست به لینک های شکسته باشه

اینکه شما به یک سایت معتبر لینک بدهید و از طرفی سایت های معتبر بطور منظم و مداوم اما نه یک دفعه به سایت شما لینک بدهند باعث افزایش رتبه شما در سرچ ارگانیک خواهد شد.

حواست به لینک های شکسته سایت باشه چون این لینک ها از نظر گوگل بی اهمیتی شما نسبت به سایت و مخاطبتان تلقی خواهد شد.

خوانایی سایتتو بالا ببر

سعی کنید مطالب با خوانایی بالا را در سایت خود آپلود کنید خوانایی بالا یعنی چی؟

  • جملات خودت را کوتاه کن
  • از به کار بردن اصطلاحات و کلمات سنگین و سخت خودداری کنید و سعی کنید از جملات و اصطلاحات آشنا تری استفاده کنید.
  • مطالب را خیلی علمی و با اصطلاحات علمی نا آشنا و ناخوانا توضیح ندهید.
  • اصول نگارش را رعایت کن و اعلام نگارشی در جای مناسب با خودش استفاده کن، این باعث روان تر شدن متن برای مخاطب خواهد شد.
  • املای درست کلمات رو بکار ببر.
  • مفاهیم را در قالب مثال توضیح بده.

هرچه خوانایی مطلب شما بیشتر باشد کاربر زمان بیشتری برای آن میگذارد و سعی می‌ کند مطلب شما را تا انتها بخواند و این محتوا که توانسته مخاطب را درگیر خودش بکند از نظر گوگل یکی از فاکتور های ارزشمند در سرچ ارگانیک گوگل به حساب می آید.

روی توضیحات متا سایت خود کار کن

توضیحات متا چکیده ای از کل محتوای شما است‌. در واقع توضیحات متا به مخاطب نشان میدهد شما قرار است در مورد چه چیزهایی در این نوشته یا ویدئو صحبت کنید و مخاطب با خواندن آن مجاب می شود سایت شما را باز کند و از مطالب آن استفاده کند. استفاده از کلمه کلیدی در دیسکریپشن باعث بولد شدن آن در صفحه نمایش گوگل خواهد شد و احتمال کلیک مخاطب و در نتیجه نرخ CTR سایت شما را بالا خواهد برد و افزایش آن برابر است با جذب جستجو ارگانیک گوگل.

قالب سایت

قالب سایت چیدمان سایت شماست. نحوه چیدمان مطالب شما در سایتتان بسیار مهم است. پایه و اساس چیدمان سایت شما باید به گونه ای باشد که همه چیز بصورت شفاف در دسته بندی های مخصوص به خود قرار بگیرند بطوری که مخاطب بدون اینکه احساس سردرگمی کند به راحتی به نتیجه دلخواه خود دست یابد. قالب خوب باعث مراجعه مجدد مخاطب به سایت شما خواهد شد و گوگل این نکته برایش حائز اهمیت است که‌ مخاطب برای دفعات بعدی هم به سایت شما مراجعه میکند یا خیر. از طرفی قالب خوب باعث می شود مخاطب شما مدت زمان بیشتری را در سایت شما بگذراند و این خود موجب بالا بردن رتبه سایت شما و تاثیر گذار در افزایش رتبه جستجو ارگانیک شما خواهد بود.

استفاده از تصاویر جذاب

تصاویر جذاب باعث جلب نظر مخاطب شما میشود و از همه مهم تر باعث میشود نوشته شما دیگر خسته کننده نباشد  زیرا نوشتن مطالب پشت سر هم بدون هیچ تنوعی باعث خسته کننده شدن مطالب محتوا شما خواهد شد. تصاویر گاهی بهتر از نوشتها مطلب را به مخاطب شما ارائه میدهند و باعث درک بهتر می‌شوند پس از تصاویر در نوشته خود استفاده کنید.

آپلود ویدئو مخصوصا در مباحثی که نیاز به آموزش دارد بسیار کاربردی است و مخاطب را زودتر به قصد و هدف خود می رساند. مثلا وقتی مخاطب شما نصب دوربین مداربسته را سرچ می کند مطمئنا فیلم آموزشی خیلی بیشتر از نوشتن مطالب درمورد نصب دوربین مداربسته به او کمک خواهد کرد.

سازگاری با تلفن همراه

با افزایش کاربران گوشی همراه اهمیت اینکه وب سایت شما با گوشی موبایل سازگار شده باشد بالا رفته است. نسخه موبایل سایت از نسخه دسکتاپ برای گوگل اولویت بیشتری دارد زیرا تعداد کاربران گوشی موبایل بیشتر از لپ تاپ هستند و موتور های جستجو رتبه بندی سایت خود را بیشتر بر اساس نتایج گوشی موبایل تعیین می‌ کنند. زیرا نتایج نشان میدهد که ۶۰ درصد جستجو ها از طریق گوشی موبایل انجام می شود.

کارهایی که برای سازگاری سایت خود با گوشی موبایل باید انجام دهیم:

  • فرم ثبت اطلاعات خود را سازگار شده با موبایل طراحی کنید.
  • عرض مرورگر را به کمترین حالت ممکن کاهش دهید.
  • عرض تصاویر را روی ۱۰۰٪ بگذارید.
  • عرض محتوای سایت خود را نیز روی ۱۰۰٪ تنظیم کنید.
  • دکمه های cta عملکرد درستی را داشته باشند.
  • قابلیت نمایش کامل عبارات طولانی.

تازگی محتوا

طبق الگوریتم تازگی محتوا گوگل، آپدیت شدن مطالب شما بسیار اهمیت دارد زیرا طبق این الگوریتم گوگل به محتوای آپدیت شده رتبه بالاتری خواهد داد و باعث افزایش رتبه شما در سرچ ارگانیک خواهد شد.

پروتکل Https

این پروتکل برای امنیت بیشتر ساخته شده است. بطوری که تمام اطلاعات بین کاربر و سرور سایت هدف رمزگذاری شده است. این عامل یک عامل کوچک در رتبه بندی گوگل به حساب می آید.

انواع نتایج سرچ ارگانیک

بصورت خلاصه: پاسخ های کوتاهی که معمولا در بالا همه نتایج نمایش داده می شود.

گردونه ویدئو: بخشی از سرچ ارگانیک است که در آن ویدئو های مرتبط با چیزی که کاربر سرچ کرده است را نشان می‌ دهد. و از آنجایی که ویدئو ها امروزه اهمیت بالایی دارند گوگل اینها را جمع می کند و برای شما نمایش میدهد. سرچ ارگانیک گوگل برای ویدئو مخصوصا برای یوتیوبر ها اهمیت بالاتری خواهد داشت. این مورد باعث هدایت تعداد زیادی کاربر به سایت شما خواهد شد.

داستان های برتر: چکیده از داستان و اخبار های روز جهان است که بصورت ارگانیک به شما نمایش داده می شود این اخبار معمولا اخبار سیاسی روز، اخبار سلبریتی ها و غیره خواهد بود.

مردم میپرسند: بخشی به اسم مردم میپرسند قرار دارد در این بخش سوالات متداولی که کاربران درمورد موضوع مورد نظر میپرسند با جواب کوتاهی بصورت یک لیست نمایش داده میشود و در ادامه بازدیدکنندگان سایت را به لینک سایت شما ارجاع میدهد.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به طور کامل شما را با سرچ ارگانیک و راه های بالا بردن رتبه ارگانیک سایت خود آشنا کنیم، امیدوارم مفید واقع شده باشد. خیلی ممنونم که تا آخر این مقاله همراه ما بودید اگه سوالی دارید کامنت بگذارید یا از طریق واتس آپ به ما پیام بدهید کارکوکیا پاسخگوی شما خواهند بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا