مقالات سئو

نحوه کار موتورهای جستجو به چه صورت است؟

همانطور که در مقاله قبلی با آموزش سئو آشنا شدید، در این مقاله برای درک بهتر موضوع سئو میخواهم شما را با نحوه کار موتورهای جستجو آشنا کنم.

درک این نوشته کمک خیلی زیادی برای یادگیری سئو خواهد داشت و به راحتی شما می توانید از اشتباهاتی که خیلی از افراد در سایت خود انجام می دهند جلوگیری کنید.

قبلا هم به این مضوع اشاره کرده ام که محبوب ترین موتور جستجو را گوگل دارد که بیشترین استفاده در بین مردم را دارا می باشد. برای همین ما باید سئو سایتمان را طبق استاندارد های این سایت پیش ببریم.

فرآیند اصلی یک موتور جستجو به چه صورت است؟

نحوه کار موتورهای جستجو شامل سه فرآیند زیر می باشد:

  1. خزیدن
  2. فهرست بندی
  3. رتبه بندی

در فرآیند اول یعنی خزیدن یک موتور جستجو تمامی یک نشانه اینترنتی را پیدا می کند و به صورت یک خزنده وارد سایت می شود و محتوا را بررسی می کند و دوباره در همان صفحه شروع به خزیدن در لینک های موجود می کند. در واقع اسم این مرحله (crawl) کردن است که ربات ها به هر لینک و کدی برسند آن را بررسی می کنند.

در فرآیند مرحله دوم، محتوایی که در مرحله خزیدن جمع آوری کرده است را سازماندهی می کند، در این قسمت محتوای فهرست بندی شده را نگه داری می کند تا در هنگام درخواست کاربر این موارد را به نمایش بگذارد. اسم این مرحله در واقع همان (index) کردن است و هدف ارائه محتوایی به مخاطب است که برای کاربر مفید باشد.

در فرآیند رتبه بندی، محتوای سازماندهی شده رتبه بندی می شود تا وقتی کاربر کلمه یا عبارتی را جستجو می کند بهترین نتیجه را به کاربر نشان دهد. در اصطلاح هم اسم این فرآیند (rank) است که رنکینگ سایت ها را برای قرار گرفتن در جایگاه مناسب مشخص می کند.

خزیدن در موتور جستجو چگونه است؟

خریدن فرآیندی است که در آن موتور های جستجو ربات های خود را جهت خزیدن در وب سایت ها و برای کشف اطلاعات و محتوا و غیره باشد ارسال می کنند.

این محتوا می تواند هر چیزی باشد اعم از کد، نوشته، فیلم، عکس و صوت. این ربات ها معروف به خزنده یا عنکبوت می باشند.

ربات

این اتفاق به این صورت است که با واکشی چند صفحه وب شروع می کند و سپس به لینک هایی که در آن صفحه قرار دارد وارد می شود و در هر لینکی که وارد می شود اطلاعات را ایندکس می کند.

ایندکس کردن موتور های جستجو چگونه است ؟

موتور های جستجو دارای یک پایگاه داده بزرگ هستند که اطلاعاتی را که ایندکس می کنند در این پایگاه داده ذخیره می کنند. تا در هنگام درخواست کاربر به خوبی بتوانند بهترین موارد را نمایش دهند.

اگر ما این پایگاه داده را مانند یک کمد پر از فایل در نظر بگیریم، اطلاعاتی که از سایت ها جمع آوری می شوند مانند پوشه هایی است که حاوی اطلاعاتی مانند عکس، کد، نوشته و غیره می باشد.

حالا کاربر درخواست یک نتیجه ای را از موتور جستجو دارد، موتور جستجو در این کمد دنبال پوشه مورد نظر و فایل مورد نظر کاربر می گردد تا بهترین گزینه را بنا به جستجوی که انجام داده است به او نمایش دهد.

الگوریتم ایندکس

نحوه رتبه بندی موتورهای جستجو به چه صورت است؟

این قسمت یکی از مهم ترین قسمت هایی است که باید هر سئوکار بداند. موتور جستجو موارد ایندکس شده در مراحل قبل را به کاربر نمایش می دهد و هر چه رنکینگ سایت بالاتر باشد، ورودی بیشتری از موتورهای جستجو دریافت می کند. هر چه سایتی در رتبه بالاتر باشد موتور جستجو به این نتیجه می رسد که این سایت با نتیجه جستجو کاربر مرتبط تر بوده است.

ممکن است شما بخواهید که بعضی از صفحات سایت شما به کاربران نمایش داده نشود، در واقع آن ها را (noindex) می کنید.

ولی اگر تصمیم دارید که در رنکیگ بالاتر قرار بگیرید بهتر است سایت خود را برای ربات های موتور جستجو بهینه کنید و مطمئن باشید که ورود ربات ها در سایت شما دچار مشکل نمی شود، تا به راحتی بتوانند تمامی صفحات سایت شما را ایندکس و سایت شما را در رنکینگ بهتری قرار دهند.

لازم است بار دیگر این نکته را یادآور شوم که نحوه کار همه موتور های جستجو در سئو به صورت یکسان نیست. همونطور که مشخص است گوگل بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص داده است، به دلیل سرویس های متنوع و زیادی که گوگل دارد از جمله: یوتیوب، گوگل مپ و ….

اما در بین موتور های جستجو بخش اندکی از جستجو هم توسط موتور جستجوی بینگ و یاهو انجام می شود.

پس بهتر است شما قوانین مربوط به گوگل را در صدر کارها برای سئو قرار دهید.

آیا همه صفحات شما ایندکس شده است؟

برای اطمینان از این موضوع که آیا گوگل دسترسی به سایت شما را دارد یا خیر می توانید در گوگل این مورد را جستجو کنید:

site:yourdomin.com

به نام دامنه خود وارد کنید و نتایج گوگل را بررسی کنید که چه صفحاتی از سایت شما را گوگل ایندکس کرده، ممکن است بعضی نتایج مورد نیاز شما باشد و به درستی ایندکس شده باشد، اما در این بین هم ممکن است که بعضی از صفحاتی که شما نمی خواهید هم ایندکس شود، این موارد رو شاید بخواهید از نتایج گوگل حذف کنید.

برای این کار باید این صفحات را (noindex) کنید تا در مراجعات بعدی ربات ها متوجه این موضوع شوند و کم کم آن صفحات از نتیجه موتورهای جستجو حذف شوند.

چرا سایت من در نتایج گوگل نیست؟

ممکن است چند علت مهم داشته باشد که سایت شما در نتایج موتو های جستجو پیدا نمی شود:

  • سایت شما کاملا جدید است و هنوز توسط موتورهای جستجو خزیده نشده است.
  • شما به هیچ سایت خارجی لینکی نداده اید.
  • سایت شما به گونه ای است که ربات ها نمی توانند به سایت شما دسترسی داشته باشند.
  • ممکن است سایت شما (noindex) شده باشد و خودتان از این موضوع بی خبر باشید.
  • ممکن است توسط گوگل شما جریمه شده باشید.

چگونه سایت خود را بهتر به گوگل معرفی کنیم؟

برای اینکه بهترین نتایج را در گوگل داشته باشیم باید مواردی را در سایتتان رعایت کنید.

  • بهینه بودن صفحات مقالات و کد های سایت
  • ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل ( Google Search Console )
  • استفاده از فایل robots.txt در سایت
  • استفاده صحیح از آدرس ها (Url) ها در صفحات سایت
  • استفاده از نقشه سایت (sitemap)
  • بررسی و رفع خطاها در سایت
  • استفاده از هاستینگ مناسب برای سایت
  • محتوای سئو شده و مفید برای کاربر و موتور جستجو
  • استفاده از لینک های داخلی و خارجی
  • استفاده از شبکه های اجتماعی برای ایندکس بهتر صفحات سایت
  • قرار دادن صفحات تماس با ما، درباره ما و آدرس کامل
  • ثبت آدرس شرکت در گوگل برای بهینه کردن جستجوی محلی

لینک ها چه نقشی در موتورهای جستجو دارند؟

لینک ها در طول تاریخ نقش زیادی در سئو داشته اند. در اوایل، موتورهای جستجو به کمک نیاز داشتند تا بفهمند کدام URLها نسبت به دیگران قابل اعتمادتر هستند تا به آنها در تعیین نحوه رتبه بندی نتایج جستجو کمک کند. محاسبه تعداد پیوندهایی که به هر سایت معینی اشاره می کنند به آنها در انجام این کار کمک کرد.

بک لینک ها بسیار شبیه به ارجاعات واقعی WoM (Word-of-Mouth) عمل می کنند.

PageRank یکی از الگوریتم های گوگل است که تجزیه و تحلیل پیوند را انجام می دهد و به نام لری پیج یکی از بنیانگذاران گوگل نامگذاری شده است. PageRank اهمیت یک صفحه وب را با اندازه گیری کیفیت و کمیت لینک هایی که به آن اشاره می کنند تخمین می زند. فرض بر این است که هر چه یک صفحه وب مرتبط‌ تر، مهم‌ تر و قابل اعتمادتر باشد، لینک‌ های بیشتری کسب خواهد کرد.

هر چقدر که بک لینک های طبیعی بیشتری از وب سایت های معتبر داشته باشید، شانس شما برای رتبه بندی بالاتر در نتایج جستجو افزایش می یابد. ربات های هوشمند و خودکار موتورهای جستجو که به آنها خزندگان یا عنکبوت ها می گویند با کمک لینک ها می توانند به تعداد فراوانی اسناد مرتبط و پیوسته دسترسی پیدا کنند.

موتورهای جستجو اهمیت یک جستجو را بر چه اساسی تعیین می کنند؟

موتورهای جستجو اهمیت یک جستجو را بر اساس محبوبیت آن مشخص می کنند. فرمول آن به این صورت می باشد که هر چقدر بازدید و محبوبیت یک صفحه یا سایت بیشتر باشد، پس باید از ارزش و اهمیت بالایی از نظر محتوا و اطلاعات برخوردار باشد.

موتورهای جستجو با توجه به میزان افزایش رضایت کاربرانشان جستجوها را اولویت بندی می کنند و انجام این موضوع توسط هوش مصنوعی موتورهای جستجو و محاسبات دقیق ریاضی و الگوریتم ها می باشد.

الگوریتم های موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

با گذشت زمان، الگوریتم‌ های رتبه‌ بندی موتورهای جستجو پیچیده‌ تر شدند، در آغاز به سادگی تطبیق درخواست کاربر با عنوان صفحه بود، اما دیگر اینطور نیست. یادگیری ماشین و هوش مصنوعی در دهه گذشته تغییرات زیادی کرده است و اکنون بر اساس تعدادی از منابع اطلاعاتی خارجی برای ارائه محتوایی که مرتبط باقی بماند، تصمیم‌ گیری می‌ کنند.

برای اینکه درک آن برای شما آسان تر شود، در اینجا یک فرآیند ساده از نحوه رتبه بندی نتایج موتورهای جستجو وجود دارد:

مرحله 1: پرس و جو کاربر را تجزیه و تحلیل کنید

ابتدا موتورهای جستجو باید بدانند که کاربر به دنبال چه اطلاعاتی است. برای انجام این کار، آنها پرس و جوی کاربر (عبارات جستجو) را با تجزیه آن به تعدادی کلمه جداگانه تجزیه و تحلیل می کنند. کلمات کلیدی کلماتی هستند که معنی و هدف خاصی دارند.

به عنوان مثال، وقتی «چگونه یک کیک شکلاتی درست کنیم» را تایپ می‌ کنید، موتورهای جستجو از کلمات «چگونه» می‌ دانند که شما به دنبال دستورالعمل‌ هایی برای تهیه کیک شکلاتی هستید و بنابراین نتایج بازگشتی حاوی وب‌ سایت‌ های آشپزی با دستور العمل‌ ها خواهد بود.

اگر عبارت « خرید… » را جستجو کنید، نتایج بازگشتی شامل وب‌ سایت‌ های تجارت الکترونیک و فروشگاه‌ های آنلاین خواهد بود.

آنها در تفسیر اشتباهات املایی، درک کلمات جمع، و ترجمه پرس و جوهای زبان طبیعی به نوشتن به روشی فوق العاده دقیق بسیار باهوش شده اند.

مرحله 2: یافتن صفحات منطبق

مرحله دوم جستجو در فهرست و تعیین اینکه کدام صفحات می توانند به هر درخواست داده شده پاسخ دهند. این مرحله بسیار مهمی است زیرا به موتورهای جستجو و صاحبان وب کمک می‌ کند تا درباره وب‌ سایت خود و آنچه باید تغییر یا بهبود یابد، اطلاعات بیشتری کسب کنند.

موتورهای جستجو باید بهترین نتایج ممکن را به روشی سریع برگردانند. ما کاربران و صاحبان وب ناراضی که موفق به دریافت ترافیک و بازدید نمی شوند، نمی خواهیم. گوگل مدت‌ هاست که از تکنیک‌ های سئو برای تأثیرگذاری بر رتبه‌ بندی سایت خود استفاده می‌ کند، اما این همان نقطه‌ ای است که می‌ توانید با محتوای خود بر تصمیم آن‌ ها تأثیر بگذارید.

برای اینکه ایده بهتری در مورد نحوه عملکرد تطبیق به شما بدهیم، اینها مهمترین عوامل هستند:

عنوان و ارتباط محتوا: صفحه مرتبط است و عنوان و محتوا سؤال را خلاصه می کند.

نوع محتوا: اگر کاربر در حال جستجوی تصاویر باشد، نتایج برگردانده شده فقط شامل تصاویر و نه متن خواهد بود.

کیفیت محتوا: هنگام نوشتن شرح خلاصه یک خبر، باید کامل، آموزنده و جانبدارانه باشید. اما نه در یک جهت یا آن طرف. شما همچنین باید مطمئن شوید که توضیحات شما هر دو طرف داستان را پوشش می دهد.

کیفیت وب سایت: یک وب سایت با کیفیت بالا، وب سایتی است که گوگل آن را دوست دارد. باید خلاقانه، جذاب و آسان برای پیمایش باشد.

تاریخ انتشار: برای پرسش‌ های مرتبط با اخبار، گوگل می‌ خواهد آخرین نتایج را نشان دهد، بنابراین تاریخ انتشار نیز در نظر گرفته می‌ شود.

محبوبیت یک صفحه: این به ترافیکی نیست که وب سایت شما دریافت می کند، بلکه به نحوه درک افراد از تجارت شما مربوط می شود، صفحات خاصی با رتبه جستجوی بالا.

محتوای با ارجاعات (بک لینک) از سایر وب سایت ها شانس بیشتری برای دریافت توسط موتورهای جستجو دارد. این فرآیند به سئوی خارج از صفحه نیز معروف است.

زبان صفحه: هنگامی که کاربران در حال جستجوی محتوا در وب سایت هستند، صفحاتی به زبان آنها ارائه می شود.

سرعت صفحه وب: وب سایت هایی که سریعتر بارگذاری می شوند یک مزیت کوچک در برابر وب سایت هایی با سرعت بارگذاری کندتر دارند.

نوع دستگاه: به کاربرانی که در سایت شما جستجو می کنند صفحات فرود سازگار با موبایل ارائه می شود که ظاهراً تجربه مرور آنها را مختل نمی کند.

مکان: کاربرانی که مکان‌ های نزدیک خود را برای صرف غذا جستجو می‌ کنند، نتایج مربوط به موقعیت مکانی خود را خواهند دید.

گوگل آنچه را که به دنبالش هستید جستجو می کند و مهمتر از آن، بهتر از هر کس دیگری این کار را انجام می دهد. از بیش از 255 عامل در الگوریتم های خود استفاده می کند تا اطمینان حاصل کند که از نتایج ظاهر شده راضی هستید.

چرا اهمیت می دهیم که الگوریتم های رتبه بندی موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

وب سایت شما باید در جایگاه های بالای صفحه اول ظاهر شود تا بتواند ترافیک موتورهای جستجو را دریافت کند. از نظر آماری ثابت شده است که کاربران تا حد زیادی روی یکی از 5 نتیجه برتر (هم دسکتاپ و هم موبایل) کلیک می کنند که نشان می دهد نسخه های مختلف صفحه برای اهداف مختلف ارزشمند هستند.

مهم است که در صفحه اول نتایج ظاهر شوید تا ترافیک داشته باشید.

مزایای سئو فراتر از ترافیک است. آنها می توانند اطلاعات مهم دیگری مانند قرار ملاقات ها و فرصت های رشد را در اختیار شما قرار دهند. مشکلات متعددی در مورد این ادعاها وجود دارد که درک نحوه کار موتورهای جستجو می تواند به شما در افزایش ترافیک کمک کند. در حالی که درست است که باید نوعی همبستگی بین سئو و رتبه‌بندی وجود داشته باشد، دانستن چنین چیزی به هیچ وجه افزایش ترافیک را تضمین نمی‌ کند.

نتیجه

موتورهای جستجو به برنامه های کامپیوتری فوق العاده پیچیده ای تبدیل شده اند. رابط کاربری ممکن است ساده به نظر برسد اما کار آنها و نحوه تصمیم گیری آنها به طور غیرمنتظره ای پیچیده است.

خزنده‌ های موتور جستجوی Google به جمع‌ آوری هرچه بیشتر اطلاعات از وب‌ سایت‌ های در دسترس عموم کمک می‌ کنند تا به بهبود تجربه کاربر کمک کنند.

آنها الگوریتم‌ هایی را توسعه داده و ایجاد می‌ کنند که می‌ توانند از داده‌ های جمع‌ آوری‌ شده از جستجو های خاص استفاده کنند تا بهترین گزینه‌ های ممکن را به کاربران برگردانند، بنابراین مرتبط‌ ترین نتیجه‌ شان را به آن‌ ها می‌ دهند.

مقدار داده ای که آنها باید هضم کنند بسیار زیاد است و فرآیند کاملاً خودکار است. هوش مصنوعی جایگزین نیاز به مداخله انسان در طول فرآیند طراحی الگوریتم ها می شود.

شما مدیر وب سایت خود هستید و وقتی نوبت به سئو می رسد، مهم است که وب سایت هایی ایجاد کنید که اطلاعات مربوطه را به روشی آسان برای یافتن ارائه دهند. یک وب سایت با ساختار ساده به احتمال زیاد توسط خزنده ها خزیده شده و به راحتی توسط موتورهای جستجو ایندکس می شود.

پس از اینکه آنها با موفقیت وب سایت شما را “خواندن” کردند، باید در الگوریتم های رتبه بندی جستجوی خود به آنها کمک کنید تا زمانی که کاربر یک عبارت جستجوی مرتبط را تایپ می کند، بتوانند وب سایت شما را انتخاب کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا