دیجیتال مارکتینگ

صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی با سرمایه کم

راه اندازی کسب و کار اینترنتی با توجه به اینکه امروزه کاربران بسیار زیادی نیاز های خود را از طریق بستر اینترنت فراهم می ‌کنند رونق زیادی پیدا کرده است. امروزه همه جوامع اعتماد بسیار بیشتری به کسب و کار های اینترنتی نسبت به گذشته دارند و این شغل بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

ایجاد کسب و کار اینترنتی بر خلاف تصور افراد زیادی کار سخت و دشواری نیست اما موفق شدن و پیشرفت در آن کار نسبتا سختی است و نیاز به تلاش زیاد و صبر دارد.

کسب و کار اینترنتی چیست

کسب و کار اینترنتی چیست

به هر فعالیتی که ما در بستر اینترنت انجام دهیم و مشتریانی را برای خود بدست بیاوریم و بتوانیم کسب درآمد کنیم به آن کسب و کار اینترنتی گفته میشود.

معرفی انواع کسب و کار اینترنتی

  • فروش کالا: در این نوع کسب و کار کالای مورد نظر به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به مشتری عرضه و فروخته میشود.
  • فروش خدمات: در این نوع کسب و کار خدماتی برای مشتری به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم ارائه میشود مانند سایت های فروش هاست‌
  • آموزش و فروش تولید محتوا: یکی از پرسود ترین شغل های اینترنتی آموزش و تولید محتوا است که می توانید با تولید محتوای با ارزش درآمد کسب کنید و یا محصولات آموزشی مفید برای کاربران خود تولید کنید و به فروش برسانید. در زمینه تولید محتوا اگر موفق شوید ترافیک ورودی خوبی برای خود بدست بیاورید مطمئن باشید می توانید درآمد بسیار زیادی را برای خود کسب کنید.

چگونه کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنیم

  • شناخت توانایی
  • انتخاب حوزه کاری
  • بررسی رقیبان
  • راه اندازی و طراحی سایت
  • جذب ترافیک
  • جذب مشتری دائم و وفادار

شناخت توانایی

شناخت توانایی های خود اولین قدم برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی است. نیاز است که شما توانایی خود را شناسایی کنید تا بتوانید در راستای آن به پیشرفت کسب و کار خود کمک کنید. برای مثال: اگر شما فن بیان قوی داشته باشید مطمئناً این به شما کمک خواهد کرد که مشتریان زیادی را جذب کنید و یا اگر توانایی و تخصص کار با فتوشاپ و نرم افزار های کاربردی دیگر را دارید میتوانید با آموزش آن ها و یا استفاده از آن ها برای کسب و کار خود به موفقیت بیشتری برسید.

برای راه اندازی کسب و کاری اینترنتی خود باید حداقل با کمترین تخصص های وب مستر یا همان “مدیر سایت” آشنایی داشته باشید.

ممکن است شما تخصص و توانایی داشته باشید که کمتر مورد توجه قرار گرفته و کسی در مورد آن آگاهی نداشته باشد، اما جز نیاز و علاقه کاربران باشد. برای مثال اکثر کاربران به دنبال نرم افزار های ادیت و تنظیم تصویر و ویدیو برای گوشی های موبایل هستند شما می توانید با معرفی و آموزش کار با این نرم افزار ها شروع به فعالیت کنید و کاربران زیادی را به خود جذب کنید.

انتخاب حوزه کاری

انتخاب حوزه کاری یکی دیگر از مهمترین بخش های راه اندازی کسب و کار اینترنتی است. برای انتخاب حوزه کار خود در اینترنت به دو نکته اصلی توجه کنید همانطور که در ابتدا گفتیم سعی کنید با توجه به توانایی و تخصص خود حوزه کاری خود را مشخص کنید و دومین مورد که بسیار مهم است این است که وارد حوزه ای شوید که به آن علاقه دارید و تنها بخاطر کسب درآمد آن را انتخاب نکنید. مطمئنا اگر به انجام کاری علاقه ای نداشته باشید و در آن به موفقیت برسید پس از گذشت مدت زمانی خسته می شوید و نتیجه ای برای شما نخواهد داشت.

برای انتخاب حوزه کاری باید توجه خاصی به پرطرفدار بودن آن موضوع داشته باشید اگر شما می خواهید با تخصص خود و یا فروش محصولات در اینترنت به موفقیت برسید و کسب درآمد کنید نیاز است که بدانید کاربران به چه میزان به موضوع و محصولات شما علاقمند هستند.

برای شناسایی موضوعات پرطرفدار می توانید از google trends و یا ابزار دیگر استفاده کنید این ابزار میزان جستجو و بازدید یک کلید واژه در اینترنت در یک، یا چند سال اخیر را به شما نشان میدهد و میتوانید انتخاب بهتر و دقیق تری برای انتخاب حوزه کاری و یا محصولات پر فروش داشته باشید.

اکثر کاربران این تفکر را دارند که می توانند با ایده های که تا به حال اجرا نشده به موفقیت برسند همانند اسنپ که توانست به سرعت پیشرفت و درآمد زیادی را در ایران تجربه کند، اما پرداختن به این مدل ایده ها بسیار سخت است و هزینه بسیار زیادی می خواهد و امکان دارد ایده مورد نظر شما در انتها به موفقیت نرسد بهترین کار این است کاربران خود را بشناسید و تمام نیاز و دغدغه های آن ها را شناسایی کنید و با توجه به نیاز آن ها شروع به کار کنید و به صورت پله ای کسب و کار خود را گسترش دهید در این صورت درصد موفقیت شما بیشتر خواهد بود.

بررسی رقیبان

یکی دیگر از کارهایی که باید بعد از شناسایی توانایی و انتخاب حوزه کاری خود انجام دهید بررسی  سایت رقیبان خود در آن حوزه کاری است، که رقیبان شما در حوزه های تولید محتوا، فروش محصولات، ارائه خدمات و یا غیره می توانند باشند.

مطمئنا اگر رقیبان خود را مورد بررسی قرار دهید می توانید نقاط قوت و ضعف آن ها را شناسایی کنید و این کار به شما برای رسیدن به موفقیت کمک زیادی خواهد کرد. برای مثال اگر شما می خواهید در کسب و کار اینترنتی خود با فروش محصولات کسب درآمد داشته باشید می توانید با بررسی کردن صفحه محصولات، محتوا و تبلیغ نویسی رقیبان خود آشنا شوید و با شناسایی ضعف آن ها در موضوعات ضعیف، تمرکز بیشتری روی همان موضوعات داشته باشید تا به نقطه قوت شما تبدیل شود.

همچنین با استفاده از ابزار Ahrefs و ابزار دیگری که وجود دارد می توانید میزان ترافیک ورودی و بازدید سایت های رقیبان خود را به طور کامل بررسی کنید و با استراتژی ها و موضوعاتی که باعث به قدرت رسیدن و بهتر شدن آن ها شده است آشنا شوید.

  • میزان فعالیت آن ها در شبکه های اجتماعی
  • میزان تبلیغات و بازدهی
  • نقاط قوت و ضعف آن ها در محتوا
  • میزان بازدید و ترافیک ورودی
  • میزان سرچ کاربران در طول یک بازه زمانی
  • مهمترین واژه های کلیدی

هر چقدر بیشتر بتوانید رقبای خود را بشناسید می توانید بهتر از آن ها پیشی بگیرید و موفقیت کسب کنید.

راه اندازی و طراحی سایت

 

راه اندازی سایت

 

برای راه اندازی سایت شما نیاز به یک هاست مناسب و نام دامنه دارید. برای طراحی سایت بهتر است از سیستم سایت ساز وردپرس استفاده کنید که دارای افزونه های فراوانی است و ویژگی های مختلف و کاربردی زیادی دارد، وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های سایت ساز در دنیا محسوب میشود که به صورت رایگان ارائه میشود و کار با آن نسبتا آسان است.

همانطور که گفتیم وردپرس دارای افزونه های فراوانی است که شما می توانید با استفاده از آن ها هر چیزی که در ذهنتان است را روی فروشگاه و کسب و کار اینترنتی خود پیاده کنید. اگر هیچ آشنایی و شناختی از وردپرس ندارید می توانید از منابع و سایت های موجود که کار با آن را به طور جامع آموزش داده اند استفاده کنید.

بهتر است طراحی سایتتان را خودتان انجام بدهید زیرا در هزینه های خود صرفه جویی می کنید و اگر بخواهید تغییراتی در آن به وجود بیاورید بازهم باید هزینه ای را بپردازید به غیر از هزینه های مورد نظر اگر بخواهید یک مدیر سایت موفق شوید بهتر است خودتان مشکلاتتان را حل کنید و تنها با افراد متخصص مشورت کنید و از آن ها مشاوره بگیرید.

انتخاب و استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی

مطمئنا برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود نیاز به انتخاب یک درگاه پرداخت اینترنتی مطمئن دارید. با استفاده از سایت های درگاه پرداخت اینترنتی واسط می توانید برای کسب و کار خود بدون مراجعه به بانک درگاه پرداخت تهیه کنید و همچنین با توجه به پلاگین هایی که برای اکثر سیستم های سایت ساز ارائه میشود می توانید به راحتی با استفاده از افزونه های ارائه شده بدون کد نویسی درگاه پرداخت را برای فروشگاه اینترنتی خود نصب کنید.

با مراجعه به مقاله بهترین درگاه پرداخت اینترنتی می توانید تمام اطلاعات لازم برای انتخاب درگاه پرداخت واسط و مستقیم را بدست آورید.

جذب ترافیک هدفمند

مطمئنا بعد از راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود برای اینکه به درآمد و موفقیت برسید نیاز است که ترافیک ورودی زیادی داشته باشید. تکنیک ها و روش های زیادی است که شما می توانید به وسیله آن بازدید سایت خود را افزایش دهید اکثر افراد فکر می کنند تنها با تبلیغات و هزینه های زیاد می توانند کسب و کار خود را معرفی کنند و بازدید زیادی را بدست بیاورند.

اما یک روش بهتر با کارایی و بازدهی بسیار بیشتر وجود دارد که سئو سایت نام دارد و شما با بهینه سازی سایت می توانید بازدید و ترافیک ورودی زیادی را بدست بیاورید. شاید برایتان سوال شود چطور چنین چیزی ممکن است شما با استفاده از سئو می توانید کلمات و واژه هایی که مربوط به حوزه کاریتان است را با استفاده از تکنیک های سئو در صفحه اول نتایج گوگل قرار دهید و مطمئنا در این صورت می توانید کاربران هدفمند زیادی را برای خود جذب کنید.

اکثر کاربران از طریق سرچ در گوگل به دنبال رفع نیاز های خود هستند حال هنگامی که با سرچ کلمه مورد نظر خود با سایت شما آشنا شود احتمال اینکه به مشتری شما تبدیل شوند بسیار زیاد است و جذب اینگونه کاربران هدفمند برای گوگل بسیار با ارزش است و باعث افزایش ترافیک ورودی شما میشود.

اگر می خواهید با تکنیک ها و اصول سئو آشنا شوید و کسب و کار خود را گسترش دهید مقاله آموزش سئو را مطالعه کنید.

بازاریابی محتوا

یکی دیگر از روش هایی که در افزایش ترافیک ورودی سایت موثر است بازاریابی محتوا است که کاربران واقعی و علاقمند کسب و کار خود را می توانید شناسایی و جذب کنید. بازاریابی محتوا به معنای این است که محتوایی تولید کنید که براساس نیاز و دغدغه کاربران شما باشد و تنها به فکر جذب مشتری نباشید.

برای مثال سایتی مثل دیجی کالا که نیازی به تولید محتوا ندارد و اکثر کاربران با اعتماد از آن خرید می کنند باز هم از روش بازاریابی محتوا استفاده می کند و برای محصولات خود با ایجاد محتوا سعی میکند برای مشتری های خود اطلاعاتی از محصولات خود را قرار دهد که مشتری با اعتماد بیشتری بهترین انتخاب را داشته باشد.

در بازاریابی محتوا شما نیاز نیست که با خواهش از مشتری بخواهید که از شما خرید کند شما با اطلاعاتی که در اختیارشان قرار می دهید و با نشان دادن حسن نیت خود می توانید کاربران زیادی را به مشتری خود تبدیل کنید.

شبکه های اجتماعی

یکی دیگر از کارهایی که باید بعد از راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود برای جذب کاربران و ترافیک ورودی کسب و کار خود انجام دهید فعالیت در شبکه های اجتماعی است. اکثر کاربران در طول تمام مدت روز در شبکه های اجتماعی پر طرفدار چون اینستاگرام، یوتیوب و غیره فعالیت دارند و شما می توانید با فعالیت در شبکه های اجتماعی ترافیک ورودی زیادی را بدست آورید و کسب و کار خود را گسترش دهید.

اکثر برندهای بزرگ به کاربران موبایلی خود اهمیت زیادی میدهند و بسیار از آن ها برای راحتی کاربران خود اپلیکشن هایی را در نظر گرفته اند که کاربران به راحتی بتوانند با محصولات آن ها آشنا شوند و خرید خود را انجام دهند. اما این نکته را بخاطر داشته باشید بهتر است تنها بخشی از جذب کاربران و ترافیک ورودی سایت را به کاربران و شبکه های اجتماعی اختصاص دهید. اینکه بخواهیم تمرکز اصلی خود را روی جذب کاربران از طریق شبکه های اجتماعی بگذاریم، مطمئنا از هدف اصلی خود دور می شویم و نباید از موتورهای جستجو غافل شویم اصلی ترین هدف شما برای جذب کاربران و افزایش بازدید سایت باید بر روی موتور جستجوی گوگل باشد بهتر است از شبکه های اجتماعی بیشتر برای برند شدن و رشد کسب و کار خود استفاده کنید.

جذب مشتری دائم و وفادار

اگر بخواهید در کسب و کار اینترنتی خود همچون تمامی کسب و کار ها به موفقیت برسید باید به مشتریان خود اهمیت بدهید و برای آن ها ارزش قائل باشید. مطمئنا موفقیت شما در کسب و کار شما وابسته به مشتریان شما است اگر مشتریان شما از محصول و خدمات شما راضی باشند شما را به اطرافیان خود معرفی می کنند و این روند ادامه دار میشود و مشتریان دائمی زیادی را میتوانید برای کسب و کار خود جذب کنید این پروسه را تبلیغ دهان به دهان می گویند کاربران هنگامی که یک محصول و یا سایتی را یک فرد صمیمی و قابل اعتماد شان به آن ها معرفی کند می توانند به راحتی به محصول و برند مورد نظر اعتماد کنند.

یکی از نکاتی که در راضی نگه داشتن مشتریان بسیار مورد اهمیت است پشتیبانی مناسب است. سعی کنید اگر مشتری دارید که از خدمات و یا محصولات شما ناراضی است مشکلش را حل کنید و به طور کلی پاسخگوی تمام سوالات و نیاز کاربران خود باشید. در سایت خود قسمتی را برای سوالات متداول و یا پرسش و پاسخ مشتریان خود قرار بدهید تا با مشکلات و سوالات آن ها آشنا شوید و آن ها را پاسخ دهید و یا برای مشتریان خود از تخفیف های دوره ای و یا ارسال هدایا استفاده کنید.

جذب مشتری هزینه بسیار بیشتری از نگهداری مشتریان فعلی شما دارد در نتیجه توجه ویژه ای باید به نگهداری مشتریان خود داشته باشید.

جمع بندی

امیدوارم مطالب گفته شده برای شروع کسب و کار شما مفید باشید و با توجه به شش عامل گفته شده بتوانید با صبر و تلاش خود کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید و در آن به موفقیت برسید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا