آموزش سرچ کنسول گوگل به صورت کامل و رایگان [همراه با ویدئو]
آموزش سرچ کنسول گوگل را در این مقاله به صورت کامل یاد می گیرید ، در مقاله قبلی سایت کارکوک کامل در مورد آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل توضیحاتی رو دادیم.
اما در این چه چیز هایی رو یاد می گیریم ؟
- بررسی کامل بخش overview
- بررسی نتایج سایت در Performance
- ایندکس کردن صفحات با استفاده از سرچ کنسول Url Inspection
- بررسی بخش index مربوط به وضعیت سایت و پیغام ها
- بررسی بخش experience
- بررسی بخش enhancements
- بررسی بخش امنیت security and manual
- بررسی لینک های سایت links
در این مقاله قصد داریم مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد رو به صورت کامل بررسی کنیم .
بررسی کامل بخش overview
وقتی وارد سایت سرچ کنسول می شویم اولین چیزی که به چشم می خورد در منو سمت چپ ، گزینه overview است . با که این گزینه به صورت پیش فرض باز می باشد .
خب در overview که حکم داشبورد رو هم داره ما میتونیم به همه بخش های به صورت اجمالی یک نظری داشته باشیم .
یعنی همونطور که در تصویر مشاهده می کنید ، بخش نمودار رو از performance مشاهده می کنید که با باز کردن سرچ کنسول می تونیم به این قسمت دسترسی داشته باشیم . و یک اطلاعات جامعی از تعداد کلیک سایت ببینیم.
اگر همین بخش رو اسکرول کنیم به سمت پایین نمای کلی از قسمت های دیگه رو هم مشاهده می کنیم نمایی از بخش coverage و experience و enhancements که در ادامه به تفصیل در مورد هر کدام از این بخش ها می پردازیم.
بررسی نتایج در بخش performance
در ادامه آموزش سرچ کنسول گوگل بخش بعدی مربوط می شود به پرکاربردترین قسمت سرچ کنسول که با کلیک کردن بر روی performance می تونیم از نتایج سایت ، جایگاه کلمات کلیدی ، درصد CTR و مقدار کلیکی که رو کلمات کلیدی سایت ما شده است مطلع شویم .
همونطور که تصویر مشاهده می کنید ، این قسمت اطلاعات کاملی رو به ما می دهد ، این نمودار خیلی کمک کننده است که ما بدونیم دقیقا روند پیشرفت سایتمون به چه صورت است . و می تونیم ببینیم که مسیر سئو سایت ما به چه صورت پیش می رود .
همین صفحه رو اگر به سمت پایین اسکرول کنیم ، به صورت خیلی دقیق کلمات کلیدی سایت ، جایگاه اونها در گوگل (که در چه صفحه و یا خطی هستند) ، تعداد کلیکی که روی کلمات ما انجام شده است مطلع می شویم .
در نوار بالایی همین نمودار چند گزینه برای ما وجود دارد که ما می تونیم ، این اطلاعات رو در بازه های زمانی مشخص شده بدست بیاریم .می تونیم یک صفحه از سایت مون رو انتخاب کنیم که با چه کلمه هایی در گوگل سرچ می شود . و به طور کلی اطلاعات خیلی کاملی رو در اختیار ما قرار می دهد .
همچنین با استفاده از قسمت های بالا می شود کشور مورد نظر را انتخاب کنیم ، یا دستگاه مورد نظر .
به طور مثال می تونیم بررسی کنیم که جایگاه کلمات ما با گوشی موبایل در چه شرایطی است و با دسکتاپ در چه شرایطی هستیم.
پیشنهاد می کنم از همه این امکانات سرچ کنسول گوگل استفاده کنید ، همه این موارد ما رو در مسیر سئو سایتمون خیلی کمک می کند .
ایندکس کردن صفحات با استفاده از سرچ کنسول Url Inspection
یکی دیگه از بخش های پر کاربرد گوگل سرچ کنسول ، استفاده از url inspection است که ما می تونیم صفحات سایت مون رو به گوگل معرفی کنیم ، این کار باعث ایندکس شدن سریع تر صفحات سایت ما می شود .
وقتی روی این گزینه کلیک می کنیم ، هدایت می شویم به سمت باکس بالای سایت . که در اونجا می تونیم آدرس صفحه سایتون رو وارد کنیم .
بعد از وارد کردن آدرس گوگل ابتدا بررسی می کند که آیا صفحه مورد نظر در نتایج موجود هست یا خیر ، اگر موجود باشد که به ما اطلاع می دهد که صفحه شما در نتایج گوگل هست .
چنانچه ما صفحه ای را آپدیت کرده باشیم و وقتی در این قسمت بزنیم گوگل میگه که صفحه شما در نتایج هست ، اما ما مجدد می تونیم درخواست ایندکس کردن بزنیم تا اون صفحه ما مجدد توسط ربات های گوکل بررسی شود و جایگاه ما بر اساس اپدیت محتوا تغییر کند .
اگر آدرس صفحه ما در نتایج گوگل نباشد چه کنیم ؟
چنانچه صفحه ما در گوگل وجود نداشته باشد ، ما می تونیم به گوگل درخواست بدیم که صفحه ما رو ایندکس کنه .
خب همونطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید دو گزینه هست که هر دو مورد رو به صورت کامل توضیح می دهم .
مورد اول request indexing
اگر صفحه ما در گوگل موجود نباشد و ما با پیغام بالا روبرو شویم ، با استفاده از request indexing می تونیم درخواست بدین به گوگل که صفحه ما رو بررسی کند . بعد از زدن این گزینه تقریبا یک دقیقه یا کمتر طول می کشد که گوگل صفحه رو بررسی کند و بعد پیغام این را می دهد که این درخواست ما ارسال شده است .
همین کار کافی است که گوگل درخواست ما را مبنی بر ایندکس کردن صفحه مورد نظر دریافت کند و معمولا بعد از چند ساعت صفحه ما در نتایج گوگل ظاهر می شود .
مورد دوم test live url
همونطور که از اسم این گزینه هم پیداست ما می تونیم صفحه خودمون رو به صفحه زنده در گوگل بررسی کنیم که اگر اخطاری وجود داشت از آن مطلع شویم . چون گاها صفحات ما به دلیل بروز مشکل در گوگل ایندکس نمی شود . در این قسمت شما می توانید مشاهده کنید که سایت شما برای گوشی موبایل ریسپانسیو شده است یا خیر . و از مشکلات احتمالی با خبر شوید . در این آموزش سرچ کنسول گوگل سعی می کنیم تمامی نکات ریز و درشت رو بررسی کنیم . در ادامه همراه ما باشید .
بررسی بخش index مربوط به وضعیت سایت و پیغام ها
در بخش ایندکس می تونیم وضعیت سایت رو بررسی کنیم ، صفحاتی که گوگل از ما بررسی کرده ، ارور هایی که وجود دارد معرفی سایت مپ به گوگل و بررسی مشکلات آن . و همچنین اگر قصد داشته باشیم سایت و یا صفحه از سایت رو از گوگل حذف کنیم .
خب همونطور که در تصویر بالا مشخص است ، بخش index شامل سه زیر مجموعه است :
- coverage
- sitemaps
- Removals
که هر کدام از آنها را توضیح می دهیم .
بررسی coverage
در این بخش ما با چهار گزینه پیش رو مواجه می شویم . یکی صفحاتی که دچار ارور هستند ، دو صفحاتی که دچار اخطار هستند ، سه صفحاتی که سالم و هیچ خطایی ندارند و چهار صفحاتی که excluded شده است .
اگر همین صفحه رو به سمت پایین اسکرول کنیم ، می تونیم جزئیات رو ببینیم که چه اخطار ها و یا ایراداتی دارند .
صفحات ارور ، صفحاتی هستند که به چند دلیل می توانند خطا ایجاد کرده باشند ، مثلا صفحه مناسب سایز موبایل نباشد و یا یک کد مخربی داشته باشند که ربات های گوگل رو دچار مشکل کرده باشند .
این صفحات رو باید سریع تر سراغشون بریم و مشکلشون رو برطرف کنیم .
صفحات دارای warning صفحاتی هستند که از نظر گوگل اوکی هست اما دچار برخی اشکالات هستند که باید در مرحله دوم سراغ این صفحات بریم و اگر ممکن بود اخطار های اون ها رو بررسی و رفع کنیم .
صفحات valid هم که کاملا اوکی هستند و ایندکس شده و تمام .
صفحات excluded صفحاتی هستند که بنا به دلایلی فعلا در نتایج دیده نمی شوند و این جای نگرانی نیست . نیازی نیست که تمامی این صفحات ایندکس شوند . و دلایل زیادی دارد که یک صفحه exclud می شود .
بررسی sitemaps
سایت مپ کمک کننده سایت هست برای راحت ایندکس شدن صفحات ، ربات های گوگل وقتی به سایت مپ دسترسی داشته باشند به راحتی می توانند همه صفحات سایت ما رو ایندکس کنند .
بررسی Removals
در این بخش می تونید شما صفحاتی که نمی خواهد در نتایج گوگل نمایش داده نشود رو از نتایج گوگل حذف کنید . گاها برای شما هم پیش امده که یکسری صفحه از شما در گوگل ایندکس شده که شما دوست ندارید این صفحات در گوگل باشند چون هیچ سودی برای سایت شما ندارند و اتفاقا هم میتونه صفحات بی ارزش سایت شما رو افزایش بده .
از این قسمت شما می توانید اقدام به حذف این صفحات سایت از گوگل کنید .
اگر هم قصد دارید کل سایت شما از گوگل حذف شود ، از همین قسمت می توانید اقدام کنید . فقط قبلش از انجام این کار مطمئن شوید .
بررسی بخش experience
این بخش یکی از بخش های سرچ کنسول گوگل است که در آموزش سرچ کنسول گوگل این مورد رو هم برای شما عزیزان شرح می دهیم .
این بخش مربوط تجربه کاربری هست که به تازگی در سرچ کنسول جدید اومده ، و مواردی رو از قبیل مناسب بودن صفحه برای انواه نمایشگر ها ف مخصوصا برای موبایل بررسی میکنه (که خب میدونین این روز ها بیشتر جستجو در گوگل با گوشی موبایل انجام میشه و باید سایت ما توانایی باز شدن رو گوشی موبایل رو داشته باشه .)
همچنین مواردی از قبیل ux و سرعت سایت هم در این قسمت بررسی میشه ، هر چقدر که سایت ما سرعت بالاتری داشته باشه از نظر گوگل و مخاطب سایت با اعتبار تری هست .
سرعت پایین سایت باعث کلافگی کاربر میشه و خب مسلما سریع از صفحه ما خارج میشه.
وقتشه این رو بخونی : افزایش سرعت سایت
بررسی بخش enhancements
در این بخش اگر ما از structured data استفاده کرده باشیم میتونیم از صحت آنها اطمینان حاصل کنیم . چون گاها استفاده از داده های ساختار یافته دچار مشکلاتی هستند و ما باید اطمینان حاصل کنیم که این داده ها برای ربات گوگل مشکلی ایجاد نکنند و به درستی به مخاطب ما نشان داده می شوند . تا از سودمند بودن این داده ها بهره مند شویم .
بررسی بخش امنیت security and manual
در این بخش هم میتونیم از نظر امنیتی سایت مون رو بررسی کنیم که اگر دچار مشکلی باشه ، گوگل اون اخطار رو به ما میده که اگر داده ای ما دچار نقض امنیت شده باشه متوجه بشیم و سریعا در پی رفعش برویم .
این بخش از گوگل خیلی میتونه برای ما کاربردی باشه که هر از گاهی این قسمت رو چک کنیم .
بررسی لینک های سایت links
خب رسیدیم به اخرین بخشی که در آموزش سرچ کنسول گوگل قراره با هم اون و بررسی کنیم . البته این مقاله در آینده با توجه به آپدیت های گوگل ، بروز رسانی می شود و همه بخش ها رو به صورت تخصصی تر هم بررسی می کنیم پس همیشه به این صفحه از سایت کارکوک سر بزنید .
خب در بخش لینک ها ، ما می تونیم ، لینک های داخلی و لینک های خارجی و حتی انکرتکست های مربوطه رو به طور کامل آنالیز کنیم .
وقتی این صفحه رو باز کنید خیلی مشخص می تونید متوجه بشید که لینک های خارجی و داخلی سایتتون بیشتر روی چه صفحاتی هست ، اینطوری ارزش اون صفحات رو میتونید بررسی کنید .و متوجه میشید که با چه انکر تکست هایی لینک خورده ، و این طوری اگر هم در کاری زیاده روی کرده باشید متوجه می شوید .
هر چند پیشنهاد من این است که با سایت های دیگر از جمله ahref یا moz هم به این کار اقدام کنید و به صورت خیلی تخصصی تر این موارد رو بررسی کنید .
جمع بندی
چنانچه شما عزیزان سوالی در مورد این آموزش و یا سرچ کنسولتون داشتید می تونید در قسمت نظرات سوال خودتون رو مطرح کنید .