آموزش ایندکس کردن سریع صفحات سایت در گوگل با 10 روش
آموزش ایندکس کردن سریع صفحات سایت در گوگل رو اگر یاد داشته باشیم ، صفحات سایت ما به راحتی و با سرعت بالا به گوگل معرفی می شوند و سریع تر رتبه خوبی را کسب می کنند .
حالا سوال پیش میاد که چرا ما نیاز داریم که صفحات وب سایتمون سریع تر در گوگل ایندکس شوند ؟
در این مقاله از سایت کارکوک همراه ما باشید تا به جواب این سوال می پردازیم .
چطوری متوجه ایندکس شدن سایتم بشوم ؟
قبل از اینکه بخوام در مورد ضرورت ایندکس شدن سریع صفحات در گوگل نکاتی رو خدمت شما بگم اول از همه می پردازیم به این مورد که من از کجا متوجه بشم که صفحات سایتم در گوگل ایندکس شده اند ؟
بهترین روش برای این کار این است که آدرس زیر را در مرورگر خود باز کنیم :
site:yourdomain.com
خب به جای (yourdomain) آدرس سایت خودتون رو قرار بدین و نتایجی که در گوگل برای شما نشون داده میشه رو بررسی کنید که آیا صفحات مورد نظر شما در گوگل وجود دارد یا نه ؟
اگر این صفحات در گوگل وجود داشته باشد ، به این معنی است که صفحه شما ایندکس شده است . در غیر این صورت با استفاده از 10 روشی که در این آموزش ایندکس کردن سریع صفحات سایت در گوگل به شما می دهیم به زودی یاد خواهید گرفت که صفحات خودتون رو به گوگل معرفی کنید.
چرا ایندکس سریع صفحات مهم است ؟
هر چند اگر شما صاحب یک سایت هستید به خوبی جواب این سوال رو میدونید ولی من قصد دارم جواب این سوال رو با بررسی چند دسته از وب سایت ها به صورت کامل برای شما روشن کنم .
ممکن است ما یکی از سایت های زیر رو داشته باشیم :
- سایت فروشگاهی
- سایت خبری
- سایت آموزشی
- سایت موزیک و فیلم
و یا ممکن است سایت شما در دسته های اصلی بالا قرار نگیرد اما هر سایتی که داشته باشید ، وقتی جواب این سوال برای این دسته بندی ها مشخص شد ، شما هم اهمیت این موضوع رو به خوبی درک خواهید کرد .
اول می پردازیم به سایت های فروشگاهی ; به نظر شما چرا یک سایت فروشگاهی نیاز دارد که صفحاتش که شامل محصول و یا مقالات آموزشی در زمینه محصول خودش است سریع تر به گوگل معرفی شود ؟
من اگر بخوام نظر خودم رو اینجا مطرح کنم که این است که چون وقتی یک محصولی به بازار عرضه می شود اگر صفحه محصول سایت ما از همه رقبا سریع تر در نتایج گوگل ظاهر شود احتمال فروش ما رو بالاتر میبرد .
البته شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برخی از سایت ها یک محصول مشابه ای رو دیرتر از سایت شما در گوگل قرار داده اند ولی رتبه سایت اون ها از سایت شما بالاتر است .
بله ، اون سایت ها به دلیل اعتباری که دارند به راحتی نتایج گوگل رو از آن خودشون کردن که هدف ما هم از آموزش سئو دقیقا آموزش همین موضوعات هست که چطوری یک سایت برند و پرقدرت داشته باشیم .
خب دوباره برگردیم به موضوع اصلی خودمون که آموزش ایندکس کردن سریع صفحات سایت در گوگل بود . این اتفاقی که شما هردفعه زودتر صفحات سایتتون در سایت فروشگاهی از سایت رقبا در نتایج گوگل ظاهر شود ، کم کم این سیگنال را به گوگل می فرستد که نکنه این سایت یک سایت مرجع هست . پس باید بهش اهمیت بیشتری بدهم .
پس در نتیجه ایندکس شدن سریع صفحات ما میتونه خیلی به سود ما باشه .
ایندکس سایت های خبری
در مورد سایت های خبری که موضوع خیلی واضح است ، چون تعداد مطالبی که این سایت ها در خودشون جای میدهند خیلی زیاد است ، و خبرها هر لحظه در دنیا در حال تولید شدن هستند ، حالا چه کسی برنده این رقابت در گوگل می شود؟ (جواب با شما).
سایت های آموزشی هم از اونجایی این موضوع خیلی براشون مطرح هست که می توانند به یک مدرس مرجع تبدیل شوند.
سایت موزیک و فیلم
در مورد سایت های موزیک و فیلم هم موضوع مشابه سایت های فروشگاهی هست ، موزیکی که از یک خواننده میاد در یک بازه زمانی بازدید خیلی زیادی دارد ، مخصوصا در اولین شبی که منتشر می شود پس نیاز که ما سریع تر از رقبا در گوگل باشیم .
با توجه به این توضیحات اهمیت این موضوع کامل برای ما روشن شد ، خب وقتشه بریم سراغ روش ها.
10 روش برای ایندکس شدن سریع در گوگل
طبق روال همیشگی خودمون من اول همه موارد رو لیست می کنم تا اگر نیاز دارید که سریع تر به جواب برسید همه رو در یک قاب داشته باشید . و بعد به توضیح هر کدام می پردازم .
- استفاده از سرچ کنسول
- داشتن نقشه سایت
- استفاده صحیح از robots.txt
- اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و سوشیال بوکمارک ها
- گرفتن بک لینک با کیفیت
- بررسی سورس کد های سایت
- سرعت بالای سایت
- لینک سازی داخلی
- محتوای درجه یک
- استفاده درست از تگ ها (مخصوصا تگ canonical)
استفاده از سرچ کنسول
اگر شما یک سئو کار باشید قطعا میدونید سرچ کنسول چیه ، ولی اگر تازه دارید با مفاهیم سئو آشنا میشید باید بهتون بگم یک سرچ کنسول به طور خیلی مختصر میشه یک سایت یا پلنی از خود گوگل که امکانات خوبی رو از سایت ما در اختیار ما قرار میده .
این ابزار مفید برای سئو کردن سایتتون هست و استفاده از اون روی سئو سایت شما تاثیر زیادی دارد ، چون آماری نظیری اینکه چه تعداد نفر وارد سایت شما شده اند ، با چه کلماتی بیشتر دیده شده اید و البته ایندکس کردن صفحات سایت شما در گوگل رو بهتون میده .(البته موضوع سرچ کنسول خیلی مفصل تر از این توضیحات هست)
خب ما در اینجا با همین بخش یعنی ایندکس کردن صفحات در گوگل کار داریم .
ایندکس کردن صفحات با سرچ کنسول
طبق آموزشی که بهتون میدم عمل کنید تا بعد از انتشار محتوا خودتون در سایت ، بلافاصله از گوگل بخواهید که محتوایی که من منتشر کردم رو توی نتایج خودت نشون بده .
دوست عزیز من همینجا یک نکته مهمی رو لازمه بدونی ، ما نمی تونیم به گوگل دستور بدیم ، ما کار خودمون رو انجام میدیم و تشخیص ایندکس کردن صفحات با گوگل . (نگران جایی که دست ما نیست نباش ، اگر کار خودتو درست انجام میدی)
برای این کار وارد این آدرس https://search.google.com/u/1/search-console/welcome شوید . خب اول از همه اگر در سایتتون رو ثبت نکردید در ابتدا این کار رو انجام بدین ، این کار خودش به ایندکس کردن سایت شما کمک زیادی می کند .
اما اگر ثبت نام کرده اید ، میتونید از قسمت بالا که شبیه یک باکس جستجو هست (Url Isnpect) آدرس صفحه مورد نظر خودتون رو وارد کنید و بعد از اون درخواست ایندکس کردن رو بزنید .
برای درک بهتر موضوع می تونید مطابق فیلمی که براتون قرار دادم عمل کنید .
داشتن نقشه سایت
مورد بعدی که برای ایندکس شدن سریع صفحات سایت شما خیلی موثر است استفاده از نقشه سایته .خب شاید سوال پیش بیاد که نقشه سایت چیه ؟ و چطوری میشه اون رو درست کرد ؟
من همه این موارد رو در مقالات دیگه به صورت کامل بهتون توضیح میدهم ، اما اگر بخوام خیلی خلاصه بگم ، نقشه سایت یعنی یک جایی که تمامی ساختار سایت شما ، دسته بندی هاتون و مطالب همه در یک فایلی برای دسترس راحت گوگل جمع آوری شده باشه .
اگر میخواهید بفهمید که سایت شما Sitemap داره یا نه میتونید در انتهای آدرس سایتتون به این صورت اقدام کنید :
yourdomain.com/sitemap.xml
خب اگر سایت شما sitemap داشته باشه که صفحه ای به شکل زیر یا شبیه اون مواجه میشید ، اما اگر نقشه سایت نداشت چه کنیم ؟
روش ساخت نقشه سایت
اگر سایت شما وردپرس هست بعد از نصب yoast seo خود به خود نقشه سایت براتون ایجاد می شود . اما اگر سایت شما کد نویسی هست ، می تونید روش های ساخت سایت مپ رو در گوگل جستجو کنید و اون رو حتما برای سایتتون ایجاد کنید .
استفاده صحیح از robots.txt
اول از همه مطمئن شوید که سایت شما این فایل را دارد و اگر ندارید حتما سریعا به ایجاد این فایل اقدام کنید. که دقیقا مثل اون روش نقشه سایت می تونید در انتهای سایتتون robots.txt رو وارد کنید و اگر صفحه ای برای شما باز شد یعنی شما این فایل رو دارید .
خب یعنی چی استفاده صحیح از این فایل ، ببینید ، این فایل در کل به تمامی ربات هایی که وارد سایت ما می شوند اجازه دسترسی می دهد . مثلا شما می تونید به برخی از ربات های سایت دیگه اجازه دسترسی به سایت خودتون رو ندهید .
همچنین می تونید به ربات های سایت گوگل هم دسترسی اینکار رو ندهید ، برای همین میگم استفاده صحیح ، چون ممکن است شما ناآگاهانه دسترسی ربات های گوگل را به سایت خودتون بسته باشید . پس بهتره یک بار دیگه به این فایل نگاهی بیندازید.
اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و سوشیال بوکمارک ها
این مورد یکی از جذاب ترین کارهاست که در آموزش ایندکس کردن سریع صفحات سایت در گوگل به آن می پردازیم ، چرا ؟؟ چون هم یک نوع سرگرمی به حساب میاد هم بازدید براتون به همراه داره و هم باعث میشه گوگل سریع تر صفحه شما رو ایندکس کنه .
اگر بخوام علت این کار رو براتون توضیح بدم ، این است که ، سایت های شبکه های سوشیال معمولا محبوب ترین سایت ها نزد گوگل هستند ، که ربات های گوگل رو خوش عادت کردن ، چون هر روز آپدیت و بروز رسانی و تولید محتوا در این سایت ها صورت میگیره .
برای همین گوگل مدام و هر لحظه به این سایت های سر می زند تا اگر محتوای جدیدی رو قرار داده باشند ، اون رو ایندکس کنه . حالا اگر ما لینک مطلب خودمون رو با اشتراک گذاری در این سایت ها قرار داده باشیم ، اتفاقی که می افتد ، گوگل بعد از سر زدن به این سایت ها .لینک سایت ما رو هم میبیند و باعث ایندکس کردن صفحه سایت ما می شود به همین راحتی .
در کنار این مورد ، فعالیت کردن در این سایت ها و لینک گرفتن از آنها هم نوعی بک لینک به حساب می آید و هم باعث اعتبار بیشتر سایت ما می شود . پس این سایت ها رو تحت هر شرایطی از دست ندهید .
بک لینک با کیفیت
در روش بالا هم به این موضوع اشاره کردم که لینک گرفتن از شبکه های اجتماعی یک نوع بی خطر و با کیفیت بک لینک محسوب می شوند . اما روش های دیگه ای هم برای گرفتن بک لینک از سایت ها معتبر دیگه وجود داره . که باعث میشه چون اون سایت ها نزد گوگل با اعتبار هستند ، هم اعتبارشون رو به سایت ما بدهند و هم سریع تر مطالب ما در گوگل ایندکس بشه .
ساختن بک لینک میتونه در این زمینه مفید باشه اما نباید زیاده روی کرد و در هر جایی لینک مطلبتون رو قرار بدین ، چون ممکنه که اون سایت مزرعه لینک باشه و به ضرر سایت شما تموم بشه .
بررسی سورس کد های سایت
گاهی وقتا ممکن است که ما به اشتباهی خودمون جلوی ایندکس کردن سایت مون رو با برخی از تگ ها بسته باشیم ، همچنین نوع سورس کد ما مناسب استانداردهای گوگل نباشه . یعنی ما به درستی از تگ های h1 تا h6 استفاده نمی کنیم . عنوان خوبی رو نمیذاریم . و یا اصلا صفحه سایت ما noindex تعریف شده باشه برای گوگل .
یا هم در برخی موارد کد های مخربی درسایت ها هست که ربات های گوگل به راحتی به سایت ما دسترسی ندارند .باید حتما این موارد رو بررسی کنید .
استفاده کردن درست از تصاویر و ویدئو ها میتونه به ایندکس شدن سریع سایت کمک شایانی بکنه ، چون استفاده از این موارد میتونه ما رو در تب ویدئو و عکس هم در گوگل بیاره بالا .
سرعت سایت
یکی دیگه از عواملی که میتونه ما رو دوست گوگل کنه ، سرعت بالای سایت ما هست اگر سایت ما در کمتر از 3 ثانیه برای مخاطب باز بشه افراد زیاد از سایت ما دیدن می کنند .
همچنین ربات های گوگل در کمترین زمان ممکن میتوانند به سایت ما دسترسی داشته باشند و سایت ما چه برای مخاطب و چه برای گوگل یک سایت محبوب شناخته می شود .
لینک سازی داخلی
مورد بعدی لینک سازی داخلی هست ، ممکن است بعد از بررسی متوجه بشید که برخی از صفحات سایت شما از نظر گوگل بی کیفیت شناخته شده اند و یا صفحات فقیری در سایتتون داشته باشید .
فقیر یعنی اینکه هیچ لینک داخلی به مطالب خودتون داده نشده . گوگل به وسیله لینک های صفحات ما رو ایندکس میکنه پس هر چقدر که ما در مقالاتمون به دیگر مطالب سایتمون لینک بدیم باعث میشه که گوگل مدت بیشتری رو در سایت ما به گردش بپردازه . و صفحات جدید رو هم به راحتی و سریع ایندکس کند .
محتوای درجه یک
محتوا پادشاه هست ، در هر شبکه اجتماعی و در هر سایتی محتوا خیلی با اهمیت هست ، اگر ما محتوای بی کیفیت و یا تکراری داشته باشیم نه برای گوگل جذابیت داره که بخواد اون ها رو سریع ایندکس کنه و نه برای مخاطبمون .
پس یکی از بهترین روش ها که اصلی ترین کار هر سایتی هم به حساب می آید ، تولید محتوای با کیفیت و با استاندارد های گوگله .
استفاده درست از تگ های html
یکی از مهم ترین تگ های که میتونه باعث بهبود ایندکسینگ سایت ما شود ، تگ کنونیکال هست . حتما سعی کنید از این تگ برای مقالات خودتون استفاده کنید .
اگر صفحه شما به آدرس خود همین صفحه لینکی با rel کنونیکال داشته باشه باعث میشه گوگل سریع تر این صفحات رو ایندکس کنه .
جمع بندی :
ما تا اینجای مقاله روش هایی که برای ایندکس شدن سریع صفحات سایت شما در گوگل باشه رو معرفی کردیم و هر کدام را به طور کامل توضیح دادیم
از اینجا دیگه به عهده شماست که آیا از این روش ها استفاده می کنید یا فقط اون ها رو مطالعه کردین .
سلام وقت بخیر
من اشتباهی تو فایل روبوت تگ نوایندکس زدم و سایتم از نتایج رفت چیکار میتونم کنم که نتایجم مثل قبل زود برگرده
سلام وقت بخیر گوگل از سال ۲۰۱۹ اعلام کرده که وجود تگ noindex در فایل robots پشتیبانی نمیشه ، شما اولین کاری که نیاز هست انجام بدین این تگ رو از فایل robots بردارید و اگر قصد noindex کردن صفحه ای رو دارید بهتره در تگ html قرار بدین .
حالا برای اینکه نتایج شما به گوگل برگرده ، یک مدت کار طبیعی روی سایت خود را ادامه بدین ، تولید محتوا ، لینک سازی و موارد دیگه ، سعی کنید مطالبتون رو توی social ها به اشتراک بذارید و همچنین به صورت دستی در سرچ کنسول محتوا رو ایندکس کنید .