آموزش تولید محتوا سایت به صورت کامل از صفر تا صد 2021
آموزش تولید محتوا یکی از بهترین آموزش هایی هست که در کسی برای هر مدیا به آن نیاز دارد . یعنی فرقی نمی کند کار شما در سایت و سئو وب سایت باشد یا اینستاگرام و یوتیوب ، محتوا همیشه پادشاه است .
محتوا چیست؟
محتوا هر اطلاعاتی(تصویر ، صوت ، متن و …) است که قابل درک برای انسان باشد و حاوی پیام باشد. اگر با میکروسکوپ به دنیای دیجیتال نگاه کنیم ، کوچکترین ذره محتوا است که پایه و اساس دنیای دیجیتال است .
تعریف سریع و ساده بازاریابی محتوا :
بازاریابی محتوا به معنی ارائه محتوای مرتبط و ارزشمند به مخاطبان هدف ، برای رسیدن به اهداف کسب و کار (جذب و نگهداری مشتری) . بعد از آموزش سئو نیاز هست که ما بازاریابی محتوایی رو هم به صورت کامل یاد داشته باشیم تا با سئو خودمون رو به خط یک برسونیم و با استفاده بازاریابی محتوایی فروش خوبی رو تجربه کنیم .
مصرف محتوا توسط مخاطب :
اگر بخواهیم محتوایمان توسط مخاطب مصرف شود باید یک سود برای کاربر در نظر بگیریم و جلب توجه کنیم .مصرف محتوا توسط مخاطب یعنی “معامله ای که بین ارزش محتوایمان و وقت مخاطب ایجاد میکنیم” .
همیشه این سوال را از خودمان بپرسیم.چرا باید محتوای من را خواننده بخواند؟
ابتدا باید مخاطب را جذب کنیم بعد سراغ خلق ارزش برویم . بخشی از جذب های مخاطبین به صورت ناخودآگاه است و بخش عظیمی هم آگاهانه است. مطمنا باید تمام وقت و تمرکز را روی قسمت آگاهانه بگذاریم و آموزش تولید محتوا را جدی بگیریم . به صورت کلی قسمت بندی مراحل مصرف محتوا توسط مخاطب به سه دسته تقسیم می شود.
- جذب مخاطب
- درگیر شدن و تعامل با محتوا
- خوشحال شدن مخاطب
برای جذب مخاطب باید یک سایت و طراحی مناسبی داشته باشیم . و یا اگر در حیطه شبکه های مجازی فعالیت داریم باید یک پیج اینستاگرام با بایو و لوگو خوب داشته باشیم و یک محتوای ارزشمند درون این پیج بزاریم .
با وجود محتوا و ظاهر مناسب میتونیم کاربر رو به عنوان مخاطب جذب کنیم . کل ماجرای موفقیت در سئو و همه رشته ها این است که خودمان را به جای کاربر بزاریم . بعد از جذب مخاطب باید روی توان خودمان در بحث محتوا کار کنیم تا در نهایت یک ارزشی به مخاطب هدیه کنیم تا مخاطب خوشحال شود و در نهایت خوشخالی مخاطب میتواند او را تبدیل به مشتری کند .
مخاطب چگونه وارد دنیای ما می شود؟
-
همراهان همیشگی ما
تعدادی از مخاطبین در مسیر با ما آشنا می شوند و کنار ما می مانند . این دسته از مخاطبین تا زمانی که محتوای با ارزش و با کیفیت که سبب جذب آنها شود را تولید کنیم ، در کنار ما می مانند .
-
جستجوگرها(کسانی که در اینترنت جستجو می کنند)
این دسته از مخاطبین جذابیت زیادی برای ما و همه صاحبان کسب و کار دارند چون این دسته هدفمند هستند و به دنبال موضوعی که ارائه شده می روند . خیلی زود این دسته از مخاطب ها را میتوان تبدیل به مشتری کرد .
وقتشه این محتوا را بخوانید : نحوه کار کردن موتور های جستجو
-
فالوورها در شبکه های اجتماعی
فالوورهای همه شبکه های اجتماعی می توانند از دسته مخاطب هایی باشند که خیلی زود برای ما تبدیل به مشتری می شوند .
3 مرحله اساسی برای بازاریابی محتوا
-
تحلیل و تحقیق
قبل از اینکه به دنبال تولید محتوا برویم باید مسیر حرکت را مشخص کنیم . برای این کار باید باز هم خودمان را جای کاربر بگذاریم .ی ا به عبارتی ، باید بفهمیم مخاطبان چه نیازی دارند .بعد دنبال تولید محتوا برویم . به همین خاطر ما آموزش تولید محتوا را یکی از جدی ترین مسائل می دانیم .
2. تولید محتوا
بعد ازاینکه خودمان را جای کاربر گذاشتیم به دنبال تولید محتوا می رویم ، حالا باید هم برای کاربر و هم موتور جستجو محتوا تولید کنیم . محتوای تولیدی باید پاسخگوی نیاز همه کاربران به بهترین شکل باشد .
3.توزیع و ترویج محتوا
در اولین گام خودم را جای کابر گذاشتم که چه خواسته ها و نیاز هایی دارد ؟ بعد تولید محتوای ارزشمند هم برای کابر و هم برای گوگل انجام دادم .حالا وقت این است که بعد از اینکه 70 درصد ماجرا را پیش بردیم و بهترین محتوا را تولید کردیم ، این محتوای ارزشمند را در اختیار دیگران قرار دهیم که از طرفی زحماتمان هم هدر نرود .
انواع محتوای دیجیتال
- محتوای متنی
- محتوای تصویری
- محتوای صوتی
محتوای متنی
روش های تولید محتوای متنی :
الف) نویسندگی
طبیعتا بهترین روش تولید محتوا نویسندگی است و قطعا سخت ترین روش هم هست . نویسندگی بهترین روش است چون حتما تولید محتوا است و هیچ کس دیگری این محتوایی که می نویسیم را ننوشته است.
ب) فایل های صوتی
یکی دیگر از روش های تولید محتوای متنی ، استفاده از فایل های صوتی است . با کمترین هزینه می توان حجم زیادی محتوا تولید کرد . فایل صوتی را گوش می کنیم و محتوای متنی تولید می کنیم .
پ) ترجمه
متداول ترین روش تولید محتوا ترجمه می باشد .امروزه دیده می شود بسیاری از سایت های خارجی زبان محتواهای زیادی در خود جای داده اند براحتی می توان توسط ابزار های ترجمه تولید محتوا کرد . پیشنهاد من به شما سایت هایی غیر از زبان انگلیسی است چون کمتر از این سایت ها استفاده می شود .
سعی بر این باشد که محتوای ترجمه شده را به سمت ایرانیزه شدن ببریم تا مخاطب درک بهتری از موضوع داشته باشد.مثلا در بعضی از جملات که امکانش باشد به جای جمله از ضرب المثل و شعر و … استفاده کنیم.
ج) بازنویسی
بعضی اوقات ممکن است در زمینه تخصصی مطلبی را جستجو کنیم و بیشتر از یک منبع در این زمینه یافت نشود . اینجور وقت ها باید پاراگراف به پاراگراف مقاله را بخوانیم و بازنویسی کنیم. مطمئنا مقاله منبع و مقاله تولید شده شما کپی نخواهد بود چون برداشت هر نفر از بازنویسی یک مقاله با دیگری متفاوت خواهد بود .
م) ترکیب کردن
برعکس بازنویسی ، در این روش از تولید محتوای متنی ، برای یک موضوع چندین مورد مشابه و نزدیک پیدا کرده ایم . تک تک مقالت را باز می کنیم و از هرکدام یک پاراگراف می نویسیم .حالا مانند بازنویسی ، پاراگراف های نوشته شده را بازنویسی میکنیم .نکته حائز اهمیت این است که گوگل بشدت قوی است . پس سعی نکنید با اضافه و کم کردن حروف اضافه گوگل را دور بزنید . بهتر است ا فعال جمله عوض شد .
ن) تایپ کتاب
از بیشتر کتاب ها در فضای وب به عنوان محتوا استفاده نشده است .با مراجعه به کتابخانه می توان براحتی یک یا چند پاراگراف را در اینترنت جستجو کرد تا اطمینان حاصل شود که مطالب تکراری ایجاد نمی کنیم .قانون کپی رایت را فراموش نکنیم و حتما از نویسنده و ناشر کسب تکلیف کنیم .
و) به روش خرید
زمانی که وقت کافی برای تولید مقاله نداریم و نیاز مبرمی به محتوا برای وب سایتمان داریم می توانیم از وب سایت های فروش مقاله استفاده کرد(چطور.com ).چند نکته مهم در صورت خرید محتوا از سایت
- حتما اگر مقاله ای خریداری کردیم چک کنیم که از سایت حذف شده باشد . مجدد به نفر دیگری فروخته نشود.
- محتوای خریداری شده به لحاط سالم بودن از نظر متن محتوا و لینک های داخلی و بک لینک و …. تست شود.
آموزش تولید محتوا برای انواع متنی و تصویری و غیره کاربردی است .
محتوای تصویری
انواع محتوای تصویری
الف) عکس های واقعی
منظور از عکس واقعی ، عکس هایی است که از خودمان می گیریم . در شبکه های مجازی به وفور این نوع محتوا تولید می شود . پر بیننده ترین و پر لایک ترین نوی محتوای تصویری است .در نوع خود تولید این محتوا خیلی آسان و ساده است .
ب) اینفوگرافیک
واژه اینفوگرافی ، ترکیبی از دو واژه (information) به معنی مشخصات و graphic است . اینفوگرافی یک محتوای تصویری برای بیان و هضم راحت تر اطلاعات است. یا به عبارتی اینفوگرافی تلفیقی از اطلاعات و گرافیک است برای افزایش انتقال سریع تر محتوا به مخاطب . چند نکته مهم برای تولید اینفوگرافی.
* ایده: برای تولید اینفوگرافی باید اول یک ایده داشته باشیم سپس ایده را به طراح منعکس می کنیم تا بر اساس ایده طراحی انجام شود .
* مخاطب
باید مشخص کنیم که بینندگان اینفوگرافی چه کسی است(کودکان ، سالمندان ، هنرمندان ، خوانندگان)؟و در چه شبکه ای و کجا قرار است پخش شود؟اگر مخاطب و جایگاه مشخص شود قطعا اینفوگرافی هدفمند تر و مفیدتر واقع می شود .
اگر شما مخاطبتان را درست شناسایی کنید یعنی ما تمام راه را در آموزش تولید محتوا برداشته ایم ، چون این گام بسیار مهمی به حساب می آید .
* ساختار اینفوگرافی
ساختار اینفوگرافی باید به گونه ای باشد که براحتی قابل درک باشد . اگر خودمان براحتی متوجه طرح طراحی شده شویم یا برای خودمان جالب باشد میتواند برای مخاطب هم جالب باشد
* اطلاعات
مهمترین قسمت اینفوگرافی اطلاعات است . بیشترین چیزی که از این نوع محتوا استخراج می شود اطلاعات است و رنگ و گرافیک و … زیاد نسبت به اطلاعات حائز اهمیت نیست .
*طراحی
سخت ترین بخش اینفوگرافی طراحی است . برای راحتی باید ابتدا صفحه اینفوگرافی را بخش بندی کنیم سپس اطلاعات را در در صفحه طراحی شده می گنجانیم .
* داستان
داستان به لحاظ شیرین و جذابیت مخاطب زیادی دارد . اگر بتوانبم یک داستان را در اینفوگرفی جای دهیم با فلش زدن موارد به همدیگر یا عدد گذاری حتما مخاطب زیادی خواهد داشت .
* سایز بزرگ
چون حجم زیادی از اطلاعات باید در اینفوگرافی قرار گیرد ، هرچه بتوانیم سایز را بزرگتر انتخاب کنیم جذابیت بیشتری را به طرح می بخشیم . نکته مهم این که فضای خالی در طرح داشته باشیم . تراکم زیاد نوشته از محبوبیت طرح می کاهد .
* استفاده از آمار ها
اکثر اینفوگرافی ها مربوط به ارائه آمارها در قالب نمودار و توضیحات خیلی مختصر است . براحتی می توان درآمد یک شرکت را با رسم نمودار و کمی توضیحات تحلیل و به نمایش گذاشت .
ج) کمیک یا کارتون
از کارتون ها زیاد در فضای مجازی استفاده شده است .نیاز به طراحی و ساخت ندارد . از فایل های موجود در اینترنت میتوان استفاده کرد و ایده ها را روی آن پیاده کرد .
د) عکس های خلاقانه
بعد از عکس های واقعی بیشترین طرفدار را دارد و در بستر اینستاگرام انواع آن را دیده ایم به راحتی می توان توسط گوشی موبایل عکس خلاقانه تولید کرد .
یکی دیگه از موارد مهم در آموزش تولید محتوا همین مورد عکس های خلاقانه است که ما به راحتی می توانیم با زبان تصاویر با مخاطبان خود حرف بزنیم .
و) اسلایدشوها
منظور از اسلایدشو ، گذاشتن تصویر بر روی سایت در حالت کشویی است . برای درک و استفاده درست از اسلاید شوها چند مطلب را بررسی میکنیم
*-حجم
چون در اسلاید شو از چند عکس استفاده می شود ، حتما سعی شود از تصاویر باکیفیت ولی حجم پایین استفاده شود
*-رنگ بندی
به لحظ استفاده از چند عکس ، از روانشناسی رنگ ها استفاده شود.ترکیب رنگ عکس ها نسبت به همدگیر بشدت می تواند جذاب باشد .
*- تعداد اسلاید
سعی شود تعداد اسلاید های استفاده شده را کاهش دهیم .استفاده زیاد به شدت در سرعت سایت تاثیرگذار است .
محتوای ویدیویی
انواع محتوای ویدیویی
1- ویدیو زنده
اولین محتوای ویدیویی ، ویدیو زنده می باشد . که امروزه در شبکه های اجتماعی به فرار استفاده می شود .
2- وبینار
وبینار ، نوعی ویدیو زنده تحت بستر وب است . تفاوت این با ویدیو زنده این است که تعداد محدودی شرکت کننده می توانند شرکت کنند و استفاده از این ویدیو ملزوم به کسب مجوز از برگزار کننده دوره وبینار است . به نوعی وبینار همان سمینا آنلاین است .
3- ویدیوهای آموزشی
هر فردی که در فضای وب یا فضای مجازی فعالیت دارد می تواند از تخصصی که دارد ویدیوهایی تولید کند و با پخش آن در بستر وب و فضای مجازی علاوه بر تولید محتوای ویدیویی ، کسب درآمد کند . نمونه ویدیوهای آشپزی ، مکانیکی ، تکنولوژی و … را امروزه زیاد در شبکه های مجازی می بینیم .
4-معرفی محصول
یکی از روش های موثر در دیجیتال مارکتینگ ، ویدیوهای معرفی محصول است . با این محتوا می توان کاربران و مخاطبان سایت را برای خرید محصول راهنمایی کرد و نقاط ضعف و قوت و کاربرد محصول را به صورت تصویری توضیح داد .
5- موشن گرافی (Motiongeraphy)
موشن گرافی قطعاتی از یک انیمیشن یا فیلم دیجیتالیه که از ترکیب این قطعات و استفاده از صدا تولید محتوا می کنند . برای ساخت موشن گرافی چند نکته ریز را به خاطر بسپارید
- موشن گرافی باید یک سناریو داشته باشد . همانند یک فیلم که دارای فیلم نامه است .
- عکس ها و متن ها و صداهایی که استفادع می شود به همدیگه مزتبط باشن و در کنار اینها از کلید واژه حتما استفاده کنیم .
- باز هم فاکتور رنگ را فراموش نکنیم .
- کاراکتر انتهابی ترجیحا متناسب با حرفه ای باسد ک محتوا برای آن ساخته میشود .مثلا اگر برای تولید ادوات کشاورزی محتوا تولید می کنیم از کاراکتر بچه یا زن استفاده نکنیم .
6-محتوای ویدیویی 360 درجه
ویدیوهایی هستند که حالت کروی دارند . در اصطلاح به این ویدیو ها همه جانبه یا فراگیر نیز می گویند . همانطور که از اسمش پیداست فیلمبرداری این ویدیو ها مستلزم استفاده از دوربین 360 درجه می باشد .
7- ویدیو پرسش و مصاحبه پاسخ
در این محتوا سوالاتی پرسیده می شود و جواب آنها بعدا توسط شما داده می شود . استفاده از این ویدیو باعث پی بردن کاربران به دانش و تجربه شما می شود و برند ارزش پیدا می کنند و در پی شناخته شدن برند مطمنا فروش هم افزایش می یابد .
8- ویدیو کست
خیلی اوقات پیش می آید که آمادگی تصویری صحبت کردن یا شرایط مناسبی برای اجرای تصویری نداریم . از این رو با ضبط صدا میتوان محتوای صفحه لپ تاپ را توضیح داد یا توسط میکس محتوا را تولید کرد .
خب تا اینجا سعی کردیم بیشتر موارد مربوط به آموزش تولید محتوا را برای شما عزیزان به صورت کامل شرح دهیم در ادامه مقالات سایت کارکوک همراه ما باشید و مدام به این صفحه سر بزنید چون همیشه در حال بروز رسانی است.